Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: A ajuns în Piața Cetății din Alba Iulia, după peste 3.600 de km parcurși. Un român a făcut turul țării pe bicicletă

Publicat

YouTube video

Un hunedorean a făcut turul României pe bicicletă pentru a marca Centenarul Unirii. Acesta a ajuns miercuri seara, în Piața Cetății din Alba Iulia, după peste 3.600 de km parcurși pe două roți.

Bărbatul se numește Marcel Fodor și este din județul Hunedoara. Spune că a plecat în turul României pe data de 30 iulie și speră să îl încheie sâmbătă sau duminică (pe 1 sau 2 septembrie).

„Am făcut turul României, am marcat Centenarul Unirii. Am mers doar pe granițele țării, am plecat de la mine de acasă din Hunedoara, am mers la graniță la Chișineu-Criș, apoi am urmat granița pe Nord, Maramureș, Bucovina, Moldova, Dobrogea, Muntenia. La Muntenia m-am abătut puțin și am mers în București, în Piața Unirii. Am revenit pe graniță, am continuat pe Dunăre, am ajuns în Banat și înapoi la Chișineu-Criș. Am încheiat conturul țării și apoi am ajuns în Piața Unirii din Alba Iulia. Am omis să vă spun că am fost și în Piața Unirii din Iași”, a transmis Marcel Fodor.

Ciclistul spune că a parcurs, până acum, peste 3.600 de kilometri, iar până se va întoarce acasă va trece de 4.000 de kilometri.

„Oamenii m-au întâmpinat cu bucurie majoritatea. Dintre cei cu care am stat de vorbă, nu a crezut nimeni că sunt român, toți credeau că sunt străin. Toți sunt obișnuiți ca străinii să meargă pe bicicletă la noi în țară”, a mai spus ciclistul.

Foto, video: Cosmin Szekely

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax