Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: A dispărut dosarul cu șină de la biroul de permise și înmatriculări Alba. Ce documente mai trebuie să ducă cetățenii

Publicat

Procesul de înoire a permisului auto dar și a înmatriculării unui autoturism a devenit mult mai ușor în județul Alba.

Locuitorii nu mai trebuie să ducă la biroul de permise auto documente și copii după alte acte, ci doar câte o hârtie în fiecare caz. 

Restul este completat electronic și chiar se pot face plăți pe ghișeul.ro.

Comisarul șef Mihai Zgardea a explicat la radioalba24.ro ce documente mai trebuie să ducă cetățenii la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba.

”Cetățeanul trebuie să se prezinte cu patru lucruri la el, toate în original. Nu mai cerem copii, nu cerem nici un obiect de papetărie, nu cerem dosar cu șină, nu cerem nimic.


Prezintă permisul de conducere la noi, care va fi reținut, cartea de identitate care după ce se preiau datele prin scanare este înapoiată, o chitanță de plată a contravalorii permisului de conducere auto, care poate fi plătită pentru ghișeul.ro, lucru pe care îl recomandăm.

Dacă plătește pe ghișeul.ro nu trebuie să tipărească chitanța deoarece noi avem o bază comună și putem vedea că a fost făcută plata.

Cererea este făcută de noi, editată de noi în format electronic, doar persoana vine și o semnează.

Singurul document pe care trebuie să îl prezinte pe hârtie este fișa medicală eliberată de la o unitate medicală care să dovedească că este sănătos”, a explicat comisarul șef Mihai Zgardea, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba, în emisiunea Versiune și Adevăr, alături de jurnalistul Emil Pojar, la radio alba24.ro.

”La înmatriculări este la fel nu trebuie să aducă cerere, nu trebuie să aducă copie după buletin, trebuie să aducă doar dovada proprietății, adică o copie după contractul sau factura după care a devenit proprietar. Tot pe acel document pune o ștampilă pentru a fi luat în evidență”, a mai precizat Mihai Zgardea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax