Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: A venit iarna peste noapte pe Transfăgărășan. Autoritățile au decis închiderea șoselei și a unui tronson din Transalpina

Publicat

A venit iarna peste noapte pe Transfăgărășan, anunță DRPD Brașov. Autoritățile au decis să închidă cele două sosele alpine ale României, din cauza condițiilor meteo.

Concret, circulația pe Transfăgărășan va fi închisă luni. Totodată, anunță DRPD Brașov, s-a decis și închiderea tronsonului dintre Rânca și Obârșia Lotrului, pe Transalpina.

Stratul de zăpadă depus pe Transfăgărășan măsoară în jur de 10 centimetri, au anunțat duminică autoritățile, iar vântul bate cu putere iar pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheață.

A venit iarna pe Transfăgărășan. Se închide circulația și pe Transalpina. Mesajul DRPD Brașov:

A venit iarna peste noapte pe Transfăgărășan, anunță autoritățile, iar condițiile de trafic sunt foarte grele. Redăm mai jos mesajul DRPD Brașov:

”ATENȚIE – se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan.

Peste noapte condițiile meteo s-au înrăutățit semnificativ pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) și Piscul Negru (AG).

Stratul de zăpadă depus măsoară în jur de 10 centimetri, vântul bate cu putere iar pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheață.

Utilajele DRDPBrasov acționează pentru curățarea drumului cu materiale antiderapante însă condițiile de circulație rămân în continuare foarte dificile.

Cei care doresc să parcurgă drumul trebuie să fie pregătiți pentru circulație în condiții de iarnă!

VĂ REAMINTIM că circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide de luni, 06.11.2023, ora 08:00.

Vezi și CNAIR: Se închide circulația pe Transalpina și Transfăgărășan. Atenționări pentru șoferi

Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:

  • DN7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800);
  • DN67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800).

Precizăm că la altitudine schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax