Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Acțiune în trafic a polițiștilor din Alba, pentru prevenirea accidentelor rutiere. Ce le-au spus șoferilor

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba s-au alăturat polițiștilor rutieri europeni pentru a desfășura o serie de activități de educație rutieră, în cadrul proiectului european Roadpol Safety Days – Zilele Siguranței Roadpol, destinat tuturor categoriilor de participanți la trafic, proiect ce are drept scop adoptarea unei conduite responsabile în trafic.

Zilele Siguranței Roadpol își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, iar data de 21 septembrie 2022 se dorește să devină o zi fără persoane decedate din accidentele rutiere produse pe rumurile din Europa, în condițiile în care media zilnică a deceselor la nivelul Uniunii Europene este de 70 de persoane pe zi.

În acest context, în perioada 16 – 22 septembrie 2022, pentru realizarea obiectivului de reducere a riscului rutier prin diminuarea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestuia, polițiștii rutieri din județ desfășoară, în trafic, activități pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Acțiunile mai vizează prevenirea și combaterea folosirii necorespunzătoare a telefonului mobil sau a neutilizării sistemelor de siguranță, precum și pentru prevenirea și combaterea traversării neregulamentare a drumului public.

Întrucât participarea la proiect presupune asumarea unui angajament ce poate fi descărcat de pe website-ul: www.roadpolsafetydays.eu conducătorii auto au fost sfătuiți să acceseze și site-ul menționat, să își creeze cont de utilizator, să acceseze secțiunea „Take a pledge”, unde au posibilitatea să selecteze limba în care doresc să completeze angajamentul, pentru ca mai apoi să-l completeze și semneze, cu posibilitatea de a-l descărca, ca mărturie a asumării acestuia.

Poliţiştii Serviciului Rutier, cu sprijinul celor ai Biroului Rutier Alba Iulia şi ai Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, au marcat ziua de 21 septembrie (ca şi zi fără persoane decedate în urma evenimentelor rutiere) printr-o activitate preventivă în trafic, în zona centrală a municipiului Alba Iulia.

Acţiunea a urmărit conștientizarea tuturor participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile, atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Cu ocazia acţiunii preventive, conducătorii auto identificaţi în trafic au fost invitaţi să îşi asume şi să semneze angajamentul pentru adoptarea unei conduite preventive şi au avut posibilitatea să testeze efectele simulării consumului de alcool şi substanţe psihotrope induse de ochelarii speciali utilizaţi în acest scop.

Proiectul Roadpol Safety Days a debutat în vara anului 2020 și are ca scop adoptarea de către participanții la trafic a unei conduite preventive atunci când se află pe drumurile publice.

Poliția Rutieră face apel la toți participanții la trafic să-și regândească comportamentul atunci când circulă pe drumurile publice, pentru a reduce pericolele din trafic și pentru a crește gradul de siguranță rutieră, indiferent dacă ne deplasăm cu mașina, motocicleta, bicicleta, trotineta electrică sau în calitate de pieton.

Prin activitățile derulate, polițiștii din Alba urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax