Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Acţiuni ale poliţiştilor din Alba într-un dosar de înşelăciune prin metoda „Accidentul”. Au avut loc percheziţii în Galaţi şi Brăila

Publicat

YouTube video

Poliţiştii din Alba au efectuat, miercuri dimineaţă, şase percheziţii în Galaţi şi Brăila pentru identificarea principalilor învinuiţi într-un dosar de înşelăciune. Infracţiunile erau comise prin metoda „Accidentul”, prin care aceștia apelau persoane, susțineau că un membru al familiei a avut un accident grav, și solicitau sume de bani pentru rezolvarea situației. Până în prezent, au fost învinuite patru persoane, din Brăila, Galați și penitenciarul Galați.

Percheziţiile au demarat începând cu ora 6.00. Potrivit IPJ Alba, „în cursul zilei de azi, 20.02.2013, începând cu ora 6.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează simultan 6 percheziţii (patru în municipiul Galaţi şi două în municipiul Brăila), în vederea documentării activităţii infracţionale a patru persoane învinuite de comiterea, în perioada 23.01 – 01.02.2013 a mai multor fapte de înşelăciune, prin metoda <accidentul>.

În dosarul aflat în lucru la Poliţia Municipiului Alba Iulia sunt învinuite, până în prezent patru persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, două din Brăila, una din Galaţi şi una care se află încarcerată în Penitenciarul Galaţi pentru executarea unei pedepse privative de libertate, care în perioada 23.01- 01.02.2013 au înşelat sau au încercat să înşele şapte persoane din judeţul Alba.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că cei patru învinuiţi au pretins păgubiţilor, prin telefon, diverse sume de bani, sub pretextul că sunt avocaţii unei rude apropiate a victimelor, care a comis un accident rutier în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, condiţionând reprezentarea în faţa autorităţilor de depunerea unei sume de bani într-un cont, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid.

Prejudiciul reclamat prin aceste fapte este de 19.500 de lei.

Identificarea învinuiţilor a fost făcută de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia cu sprijinul Serviciilor de Operaţiuni Speciale Alba şi Galaţi.

Percheziţiile ce se desfăşoară azi, 20.02.2013, din care două au loc în Penitenciarul Galaţi, au ca scop probarea activităţii infracţionale a celor patru învinuiţi, dar şi identificarea eventualilor complici. În penitenciar sunt căutate telefoane mobile şi cartele de telefon mobil de pe care au fost făcute apelurile iar la locuinţele celorlalţi suspecţi sunt căutate înscrisuri prin care au fost ridicate sumele de bani transferate prin intermediul societăţii de transfer rapid.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiilor municipiilor Galaţi şi Brăila iar în cursul zilei de azi, 20 februarie 2013, cei trei învinuiţi aflaţi în libertate, precum şi eventualii lor complici vor fi conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale”.

Reamintim că şi în Alba, în ultimele zile, oamenii legii au descoperit şapte cazuri de înşelăciune în acest mod de operare. Persoane necunoscute apelează telefonic victimele, pretind că au calitatea de avocat şi condiţionează reprezentarea rudelor victimelor în cauze privind implicarea acestora în accidente rutiere soldate cu consecinţe grave.

Vă prezentăm comunicatul transmis de IPJ Alba, după efectuarea perchezițiilor:

„În cursul zilei de azi, 20.02.2013, începând cu ora 06,00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 6 percheziţii, (4 în municipiul Galaţi şi două în municipiul Brăila), în vederea documentării activităţii infracţionale a 4 persoane învinuite de comiterea, în perioada 23.01 – 01.02.2013 a mai multor fapte de înşelăciune, prin metoda „accidentul”.

În dosarul aflat în lucru la Poliţia Municipiului Alba Iulia sunt învinuite, până în prezent 4 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, două din Brăila, una din Galaţi şi una care se află încarcerată în Penitenciarul Galaţi pentru executarea unei pedepse privative de libertate, care în perioada 23.01- 01.02.2013 au înşelat sau au încercat să înşele, 7 persoane din judeţul Alba.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că cei 4 învinuiţi au pretins păgubiţilor, prin telefon, diverse sume de bani, sub pretextul că sunt avocaţii unei rude apropiate a victimelor, care a comis un accident rutier în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, condiţionând reprezentarea în faţa autorităţilor de depunerea unei sume de bani într-un cont, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid.

Prejudiciul reclamat prin aceste fapte este de 19.500 de lei.

Identificarea învinuiţilor a fost făcută de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia cu sprijinul Serviciilor de Operaţiuni Speciale Alba şi Galaţi.

Percheziţiile ce s-au desfăşurat azi, 20.02.2013, din care două în Penitenciarul Galaţi, au avut ca scop probarea activităţii infracţionale a celor 4 învinuiţi dar şi identificarea eventualilor complici.

Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite 12 telefoane mobile şi 14 cartele de telefon mobil, despre care există suspiciunea că au fost folosite în activitatea infracţională.

Totodată a fost luată măsura conducerii la sediul Poliţiei Municipiul Alba Iulia faţă de 4 persoane (din care 3 sunt deja învinuite pentru complicitate de înşelăciune) unde urmează să fie audiate şi dispuse măsurile legale. Cercetările sunt continuate.”

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax