Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Actriţa Manuela Hărăbor a povestit la Alba Iulia despre fiul ei, Andrei, diagnosticat cu autism în urmă cu 22 de ani

Publicat

Îndrăgita actriţă Manuela Hărăbor se află în acest sfârşit de săptămână la Alba Iulia, pentru a participa alături de medici, specialişti şi lectori de renume din ţară şi străinătate la conferinţa „În lumină”, destinată familiilor persoanelor cu autism. Nu este un secret faptul că Manuela Hărăbor are un fiu care, în urmă cu mai bine de 22 de ani, a fost diagnosticat cu această teribilă afecţiune.

Actriţa a ajuns la Alba Iulia vineri, când a participat la o conferinţă de presă cu reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene, dar şi cu iniţiatorii campaniei Alba Iulia „Capitala Sănătăţii în 2012”, iar sâmbătă se va afla la Restaurantul „Mercur”, unde se va alătura altor părinţi de copii bolnavi de autism, pentru a-şi împărtăşi experienţele.

Manuela Hărăbor a vorbit despre crunta boală de care suferă fiul ei Andrei, acum în vârstă de 22 de ani, dar şi despre deficienţele sistemului sanitar, costurile unor terapii care durează o viaţă, dar şi neimplicarea statului în această problemă. Încă de la naşterea fiului ei, actriţa a trebuit să înveţe să se obişnuiască cu ideea că Andrei este special şi că are nevoie dee toată atenţia ei, dar tratamentul autismului este un stil de viaţă care implică imense sacrificii, răbdare infinită şi, nu în ultimul rând, forţa de a da piept vocilor rău-voitoare care îi privesc pe autişti cu alţi ochi.

Actriţa a tras atenţia asupra unei probleme reale cu care se confruntă familiile autiştilor: lipsa unor centre de îngrijire pentru adulţii autişti, dar şi a finanţării tratamentelor. Costurile unei terapii pentru autişti se ridică la aproximativ 1.500 de euro pe lună, iar de fiecare dată este nevoie de specialişti aduşi din străinătate.

Nu rataţi întâlnirea cu Manuela Hărăbor la Restaurantul „Mercur” din Alba Iulia, între 0rele 9.30 şi 14.00.

Ascultaţi mai jos povestea actriţei Manuela Hărăbor:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax