Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Adolescent de 17 ani din Alba, cu dosar penal pentru că vindea petarde. Atenționările Poliției

Publicat

Un tânăr de 17 ani din Ighiu s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii din Alba Iulia l-au prins în timp ce vindea petarde. Au fost confiscate 720 de astfel de articole pirotehnice pe care le deținea adolescentul. Poliția atrag atenția cu privire la pericolul reprezentat de folosirea necorespunzătoare a acestor materiale.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 15 decembrie, în jurul orei 21.00, polițiștii de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat un minor în vârstă de 17 ani din comuna Ighiu, în timp ce oferea, spre vânzare, articole pirotehnice. Asupra minorului au fost identificate 720 de astfel de articole, din categoria P1.

Față de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive, iar articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, în vederea confiscări.

Poliția atenționează

Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1 nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.

Folosirea necorespunzătoare a acestora poate produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave.

Pentru prevenirea unor incidente negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor pe bază de amestecuri pirotehnice.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax