Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO aerian: Peste 1.300 mc de lemn confiscat în urma unei acțiuni la care au participat și polițiști din Alba

Publicat

YouTube video

Peste 1.300 mc de material lemnos au fost confiscați în urma unei acțiuni desfășurate săptămâna aceasta, de Poliția Română, în județul Mureș, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național. La acțiune au participat și polițiști din Alba.

Potrivit IPJ Mureș, acțiunea a fost organizată de polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în perioada 23-27 septembrie, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național.

În cadrul acțiunii, au fost constatate 19 infracțiuni, fiind întocmite acte procedurale de sesizare din oficiu, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, pentru 6 infracțiuni de tăiere fără drept de arbori, 6 fapte de furt de arbori, 2 infracțiuni de fals intelectual și câte o faptă de fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals și fals informatic, precum și câte o infracțiune prevăzute de Legea 129/2019, privind prevenirea și combaterea spălării banilor și Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea, au fost descoperiți 77,56 mc de masă lemnoasă provenită din tăieri fără drept de arbori.

Au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 219.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 1.338,87 mc de material lemnos, dintre care faptic 616,09 mc și valoric 722,78 mc, în valoare de 138.316,13 lei.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mureș, Suceava, Neamț, Cluj, Alba, Covasna, Vrancea și Brașov.

De asemenea, s-a acționat în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor – gărzile forestiere din Cluj, Focșani, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Timișoara.

Acțiunea a beneficiat de suportul Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax