Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Peste 1.500 de echipamente de protecție, distribuite în județul Alba, după al doilea transport din Coreea de Sud

Publicat

Peste 1.500 de echipamente de protecție din al doilea transport sosit sâmbătă din Coreea de Sud, în România, au fost distribuite în județul Alba.

Potrivit ISU Alba, combinezoanele de protecție au fost date în folosința personalului următoarelor instituții: Inspectoratul pentru Situații de Urgenta ,,Unirea” al județului Alba, Serviciul Județean de Ambulanță Alba, Direcția de Sănătate Publică a Județului Alba, Spitalul Județean de Urgență – UPU Alba, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orășenesc Cîmpeni.

Potrivit sursei citate, aceste echipamente vor fi folosite de către personalul aflat în linia întâi în lupta cu pandemia generată de noul dip de coronavirus. În total, al doilea lot distribuit în județul Alba este de 1.580 de combinezoane de protecție.

”Din cel de-al doilea transport aerian cu 100.000 de combinezoane de protecție, din Coreea de Sud ajuns ieri dimineață, în țară, achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la nivelul județului Alba au fost distribuite un numar de 1.580 de combinezoane de protecție”, potrivit ISU Alba.

Vezi și Măști, costume și dezinfectant, pentru spitalele din județ și ISU Alba din partea IGSU

Aeronava C-17 Globemaster III care a adus combinezoane de protecție a aterizat sâmbătă pe Aeroportul Otopeni.

”Ministerul Apărării Naționale a solicitat Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei noi misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.

Echipamentele, constând în alte 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, cele două zboruri solicitate de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezintă prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus.

”Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU, și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Coordonarea celor două zboruri s-a realizat, din partea României, de Centrul Național Militar de Comandă al MApN.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Unității Multinaționale de Transport Strategic, alături alte nouă țări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria, și două state membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia”, a transmis, sâmbătă, MApN.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax