Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: „Alba are un ministru în actualul Guvern și îmi voi asuma asta”. Planurile fostului europarlamentar, Victor Negrescu pentru dezvoltarea județului

Publicat

IMG_8388 Ministrul Afacerilor Europene, fostul europarlamentar, Victor Negrescu s-a aflat sâmbătă la Alba Iulia unde a vorbit despre planurile pe care le are pentru județul Alba din noua postură din actualul guvern. Acesta se consideră un ministru al  județului Alba și spune că se va comporta ca atare. 

„Atunci când este nevoie să apărăm sau să promovăm interesele județului Alba avem nevoie și aici un anumit consens. Avem nevoie de un dialog între toate forțele politice pentru a prioritiza care sunt nevoile cetățenilor din județ și a le promova împreună. Și vreau să ilustrez faptul că atât colegii mei de aici, cât și ceilalți care sunt interesați de promovarea intereselor județului nostru au reușit să lucreze împreună, în Parlament, pe diferite proiecte de legi care erau destinate județului Alba și așa va fi și activitatea mea la nivel de ministru. În acest sens, pot spune cu fermitate, chiar dacă în presă nu a apărut asta,  că județul Alba are un ministru în actualul Guvern și îmi voi asuma faptul că sunt un ministru din județul Alba în actual Guvern și am intenția să mă comport ca atare”, a declarat Negrescu.

Acesta spune că și-a făcut o strategie prin care poate ajuta județul, iar un prim pas este o vizibilitate mai mare la nivel european, prin invitarea unor personalități de marcă la evenimentele care se organizează în Alba, mai ales în contextul Centenarului.

„Îmi doresc în acest sens, cu sprijinul autorităților locale, să găsim o formulă prin care, de 1 Decembrie, deja Alba să fie mai cunoscută” spune Negrescu.

Acesta a mai spun că în perspectiva președinției europene, intenționează să organizeze în Alba Iulia și în alte zone din județ, evenimente cu o importanță deosebită la nivel european, care au legătură cu interesele județului în așa fel încât temele promovate să depășească granițele județului și a Românei. Acesta a făcut o referire organizarea de evenimente legate de ideea de ”Smart City”.

Un alt element pe care îl consideră important este sprijin pentru promovarea județului prin deplasări în străinătate a artiștilor din zonă, lucru pe care îl făcea și în perioada în care era europarlamentar precum și prin realizarea unui ghid al Munților Apuseni.

„În strategia județului și al municipiului Alba Iulia de promovare internațională ar trebui să integrăm și alte componente în așa fel încât acestea să aibă repercusiuni reale în viața cetățenilor și mă refer aici în atragerea de turiști dar și de ce nu promovarea potențialului pe care îl are județul pentru atragerea de investitori serioși. Nu în ultimul rând cred că este important să încercăm să aducem informația la firul ierbii, să găsim un punct de contact pentru cetățenii din Alba și mediul de afaceri, privind politicile europene în așa fel încât ei să primească în timp util informația pe care o solicită” a mai spus Victor Negrescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax