Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Alba, în primele trei județe din țară în domeniul învățământului dual. Câte clase vor fi în anul școlar 2023-2024

Publicat

Județul Alba se află în primele trei județe pe țară în domeniul învățământului dual. Mai exact, pentru anul școlar în curs sunt 12 clase, iar pentru anul școlar 2023 – 2024 sunt scoase la concurs un număr de 14 clase.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct al IȘJ Alba, prof. Dan Cherecheș, circa 13% din numărul de elevi din județ au loc la învățământul dual, în condițiile în care media pe țară este de 3%.

„Stăm foarte bine, dar asta nu înseamnă că ne vom opri aici. Noi vrem să mergem mai departe, să promovăm la părinți, la elevi, la profesori, această formă alternativă de învățământ, învățământul profesional dual, pentru că avem nevoie de personal calificat, personal cu înaltă calificare care să aducă noi investitori în județul Alba”, a explicat Dan Cherecheș pentru Alba24.

Meseriile promovate în județ

„Sunt meserii cerute de angeții economici. La Cugir avem prelucrări mecanice, operator comandă numerică, strungar, frezor. La Sebeș avem în domeniul textile și în domeniul prelucrări mecanice. Star Assembly a solicitat o clasă de montatori.

Apoi la Alba Iulia avem patru licee, fiecare cu clase de dual: Apulum, Economic, Dorin Pavel și Domșa, fiecare pe profil.

Pe construcții la Dorin Pavel, pe prelucrări mecanice, mecanic auto, operator mașini comandă numerică și electricieni la Domșa, la Apulum pe ceramică. Fiecare liceu are pe domeniul lui câte una sau două clase de dual.

La Blaj, Bosch solicită în fiecare an două, trei, chiar patru clase de dual și încercăm să satisfacem solicitarea acestui mare agent economic”, a explicat inspectorul școlar general adjunct.

Promisiuni de noi clase duale, în Munții Apuseni

„Am încercat în toate localitățile din județ. În zona Munților Apuseni agenții economici nu s-au înghesuit să vină alături de noi. Avem ceva promisiuni că vom face o clasă la Abrud, încă una la Albac, dar sunt doar la nivel de discuții”, a mai transmis Dan Cherecheș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    joi, 16.02.2023 at 18:36

    auzi că învățământ 🤣 în românia 🤣 în țara moților și mocanilor 😡

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax