Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Alba Iulia City Race 2022. Sute de alergători au luat startul la competiția de alergare, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

Sute de sportivi și alergători din toate colțurile țării au luat startul sâmbătă, 1 octombrie, în Cetatea Alba Carolina, în cadrul celei de-a șaptea ediții a competiției de alergare Alba Iulia City Race. 

Competiția trebuia să înceapă la ora 10:00 dar din cauza unor probleme tehnice, startul a fost amânat cu 20 de minute.

Evenimentul sportiv își propune să combine alergarea pe șosea cu alergarea pe teren variat în capitala istorică a României.

Primii au luat startul sportivii și alergătorii de Semimaraton Star Transmission 21 km și Cros Star Assembly 10 km, iar mai apoi cei de la Cursa Populară 5 km și Family Run.

De la ora 14:00 se va da startul la Kids Race, cursa copiilor.

Festivitatea de premiere pentru cursele Semimaraton Star Transmission, Cros Star Assembly și Cursa Populară va avea loc în jurul orei 15:30.

Traseele curselor sunt tocmai cele care fac ca această competiție să fie unică. Acestea sunt o îmbinare echilibrată între asfalt și teren variat, totodată o provocare atât pentru atleții de plat cât și pentru alergătorii montani.

Toate traseele trec printre cele două impunătoare catedrale, continuând prin porțile IV, V și VI care străjuiesc cetatea pe latura sa vestică, dar vor parcurge și sanțurile din zona interioară a Cetății Alba Carolina care oferă o perspectivă unică pentru toți concurenții.

Alba Iulia City Race 2022: Traseul

Zona de start/sosire se va situa chiar în inima Cetății Alba Carolina în imediata vecinătate a 3 importante edificii, Sala Unirii, Muzeul Național al Unirii și statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, cel care realiza cea dintâi unire a tuturor românilor.

Finish-ul se va face într-un mod triumfal și emoționant specific Cetății Alba Carolina, prin Poarta a III-a, cea mai mare și mai impunătoare dintre porțile cetății, un adevărat simbol al orașului Alba Iulia.

Participanții la traseele de cros, semimaraton și maraton vor alerga și pe una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din România, denumită de pasionații acestui sport „Transalpina de Mamut”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax