Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Cum arăta Alba Iulia cu câteva luni înainte de Revoluție. Imagini de acum 30 de ani, cu locuri care azi au dispărut

Publicat


La 30 de ani de la Revoluție, Alba24 vă propune să revedem câteva imagini din Alba Iulia, surprinse cu doar câteva luni înainte de decembrie 1989.

Aceste imagini pot stârni nostalgii sau, din contră, oroare pentru acea epocă. Pentru cei mai mulți, care erau prea mici sau nici nu se născuseră încă, poate fi vorba pur și simpluu despre curiozitate.

a

Micul parc cu arhitectură comunistă, unde elevii de la HCC fugeau în pauză la o țigară sau evadau de la câte o oră, restaurantul și covrigăria de la Platoul Romanilor, parcul din fața Catedralei, cu aleile lui simetric desenate, bulevardul, Casa de Cultură a Sindicatelor, Poarta a III-a, Cinematograful Dacia fără ”extinderile” de acum, străzi fără mașini și spații altădată goale, peste care acum se înalță tot felul de clădiri, sunt numai câteva dintre imaginile pe care le puteți revedea într-un film foarte scurt, care prezintă Alba Iulia așa cum era în anul 1989, cu doar câteva luni înainte de Revoluție. 

 

a

Străzile sunt gri, oamenii sunt gri, iar clădirile sunt… exact, gri! De vină poate fi și calitatea peliculei, tehnica avansată de filmare nefiind la acea dată disponibilă puținilor deținători de camere video din oraș. Sau, poate așa era orașul și de vină suntem noi, cei care ni-l amintim mai colorat.

a

Indiferent de cum ne raportăm la acele timpuri, o privire merită să aruncăm. Filmările DOCUMENT au fost realizate de Ioana Cristina Muntean iar montajul de Silviu Juchi.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. HH

  luni, 02.10.2017 la 10:34

  MINUNAT, MULTUMIM ! ( MAI VREM )

 2. dorinteodor

  luni, 02.10.2017 la 14:20

  n-aveti si o poza cu blocul taiat in doua inainte de a fi taiat?

 3. Tara lui Papura Voda

  marți, 03.10.2017 la 19:56

  Frumos!
  Conducatori care gandeau cu capul, nu cu dosul, ca sa creeze giratorii cu semafoare si treceri de pietoni, toate in botul calului!

  • COSMIN

   vineri, 06.10.2017 la 09:24

   Giratorii cu semafoare, carti de colorat promise copiiilor la inceputul anului scolar 2017 si bineinteles doar promise,….cat mai multe biserici, daca se poate pe toate stradutele! astea sunt necesitatile urbei!

 4. Freedom

  duminică, 15.12.2019 la 19:09

  Ptr toti imbecilii care doresc „conducatori care gandeau” : va invit sa solicitati de urgenta azil politic in Coreea de Nord.Drum bun!
  Prefer libertatea cu toate neajunsurile generate de o eventuala bunastare falsa!!
  Nu mai faceti apologia unor vremuri groaznice , peste 1000 de oameni tineri au murit ptr ca noi sa pute, printre altele ,sa scriem inclusiv comentarii pe acest site!!
  Circulatia rutiera arata asa deoarece in ultimii 2 ani cu totii am adus in tara 1,5 mil de masini ,deoarece nu mai platim nici o taxa ptr ele si suntem foarte comozi. Prostia se plateste pana la urma.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită pe 24 ianuarie. Rezoluție adoptată de ONU

Publicat

educatie, invatamant

În 24 ianuarie este marcată Ziua internaţională a educaţiei, potrivit Rezoluţiei adoptată de Adunarea General ONU la 3 decembrie 2018. Până atunci, Ziua educației era sărbătorită în România odată cu Ziua Internațională a Profesorului, în 5 octombrie. Adoptarea Rezoluţiei 73/25 „Ziua internaţională a educaţiei”, de către Nigeria şi alte 58 de state membre, în cadrul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA în minivacanța 24-26 ianuarie: Cât de mult cresc temperaturile. Prognoza meteo de weekend

Publicat

soare

Vremea se încălzește în acest weekend, în județul Alba. Temperaturile maxime vor urca până la valori de 7-8 grade. Nu sunt anunțate precipitații. La munte va fi ușor mai cald decât la altitudini mai joase. Duminică, la Alba Iulia, vor fi 6 grade Celsius, iar la Câmpeni 8 grade Celsius. Vă prezentăm condiții meteo în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

Ziua Unirii Principatelor Române este sărbătorită astăzi, 24 ianuarie, la Sala Unirii din Alba Iulia, unde are loc o serie de activități și manifestări.  La Sala Unirii, sunt prezenți reprezentanţi ai autorităţilor administrative judeţene şi locale, ai Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, cadre militare, veterani de război. CITEȘTE ȘI: 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Unirea din 1859, primul pas spre formarea României Mari, celebrată la Liceul Teoretic din Teiuş

Publicat

La Liceul Teoretic din Teiuş, marcarea evenimentelor cu semnificaţie istorică prin manifestări specifice, este deja o tradiţie. La început de an, data de 24 ianuarie oferă prilejul rememorării evenimentelor petrecute în urmă cu 161 de ani, când Moldova şi Ţara Românească s-au unit sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, prin dubla sa alegere în 5 […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate