Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: „Alba salută Europa”. Artiștii din Alba, în turneu în trei orașe din Germania

Publicat

Artiștii Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba desfășoară, în aceste zile, în Germania, cea de-a doua etapă a turneului „Alba salută Europa”, având programat vineri, 9 decembrie 2022, un concert extraordinar la Leipzig.

Evenimentul cultural va avea loc în Biserica Ortodoxă Română cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și va cuprinde un program de colinde tradiționale, susținut de artiștii Ansamblului Folcloric al Județului Alba.

Anterior, două concerte similare au fost susținute, în 4 decembrie 2022, la Berlin, în Biserica Românească „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, și în 7 decembrie 2022, în Biserica „Sfântul Jacobi” din Perleberg.

În perioada 21-25 noiembrie 2022 a avut loc, în Franța, la Lyon, prima etapă a proiectului cultural „Alba salută Europa”.

Cu această ocazie au fost derulate două acțiuni cultural-artistice, una diplomatică și una publică, organizate în anul împlinirii a 160 de ani de diplomație română, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Astfel, în 23 noiembrie 2022, a avut loc un concert extraordinar susținut de naistul Alexandru Pal și Cvartetul Județului Alba, în Biserica „Saint Pothin”, concert care s-a adresat publicului larg (comunității de români din Franța, cât și publicului francez, iubitor al culturii române).

În 24 noiembrie 2022, a avut loc un concert similar la Prefectura Rhone, concert care s-a bucurat de prezența a peste 150 de diplomați și oficiali, atât francezi, cât și din țări cu care Consulatul General al României de la Lyon se află în relații de colaborare.

Înregistrarea concertelor „Alba salută Europa” susținute în Franța le puteți urmări pe Pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba:

Proiectul cultural „Alba salută Europa” este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax