Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO : ALDE a decis IEȘIREA de la GUVENARE. Delegația permanentă a partidului lui Tăriceanu a votat RUPEREA ALIANȚEI cu PSD

Publicat

Delegația Permanentă ALDE a votat luni după-amiază ieșirea de la guvernare declarat Călin Popescu Tăriceanu președintele partidului. Miniștrii partidului trebuie să își depună demisiile, urmând ca premierul Viorica Dăncilă să numească intermiari în locul celor 4 miniștri ALDE,  potrivit romania24.ro

Calin Popescu Tăriceanu a anunțat și că va renunța și la funcția de președinte al Senatului, dar și la candidatura sa la președinție.

ALDE și PRO România vor avea un candidat comun la alegerile prezidențiale: Mircea Diaconu.

„Coaliţia a funcţionat defectuos. De aceea am considerat să ne despărţim. Noi vom trece în opoziţie. Am renunţat la candidatura la prezidenţiale, pentru a nu se mai spune că intenţia de a părăsi coaliţia”, a spus liderul ALDE.

Miniștrii partidului trebuie să își depună demisiile, urmând ca premierul Viorica Dăncilă să numească în locul celor 4 miniștri ALDE, intermiari. Decizia vine după ce liderii ALDE și Viorica Dăncilă nu s-au înțeles în privința restructurării guvernului și a unui nou program de guvernare. 

Delegația permanentă a decis și formarea unei alianțe cu partidul lui Victor Ponta, PRO România. În cadrul ședinței ALDE au fost doar 2 abțineri pentru ruperea protocolului cu PSD, 2 abțineri pentru retragerea de la guvernare,2 voturi împotrivă și 9 abțineri la susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu pentru alegerile prezidențiale și 2 voturi împotrivă și 9 abțineri pentru alianța cu partidul lui Victor Ponta. 

După ruperea coaliției premierul Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament, în termen de 45 de zile, pentru a cere un vot de reconfirmare, odată cu schimbarea culorii politice a guvernului. În cazul în care nu adună numărul suficient de voturi, adică 233, guvernul rămâne interimar.

În acest moment, PSD are 204 parlamentari. Pe surse se vehiculează că, odată cu ieșirea ALDE de la guvernare vor fi mai multe plecări spre partidului lui Victor Ponta.

Miniştrii ALDE care nu se retrag din Guvern vor fi excluşi din partid, a anunţat liderul formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Pe calea de consecinţă a deciziei de a ieşi de la guvernare, Biroul Politic şi Delegaţia Permanentă au hotărât retragerea miniştrilor din Guvern şi cei care nu vor face acest lucru vor suporta consecinţele. Consecinţele înseamnă excluderea din partid. Eu nu am niciun fel de informaţie legată de vreun membru al ALDE care să nu respecte această decizie”, a declarat Tăriceanu, întrebat cum comentează faptul că ministrul de Externe, Ramona Mănescu, nu ar dori să-şi dea demisia din Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă

In actualizare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax