Connect with us
Publicitate

AIUD

VIDEO: Alex Bublea, românul care luptă la cel mai înalt nivel în Thailanda, a ținut două antrenamente de Muay Thai în Alba

Publicat

Alex Bublea, românul care luptă la cel mai înalt nivel in Thailanda, pe reguli de Muay Thai, a ținut două antrenamente amatorilor de sporturi de contact din Alba. 

„Ulfhedinn”, cum mai este recunoscut la nivel mondial a fost prezent în Aiud și Alba Iulia, duminică, 19 februarie unde a predat timp de mai bine de 6 ore, regulile de bază ale sportului de contact, Muay Thai, sport național și chiar o religie în Thailanda. 

La cele două seminarii au participat în jur de 50 de practicanți de kickbox și box, din Alba, Baia Mare, Sibiu și Târgu Mureș.

Bublea este singurul român care luptă pe legendarul stadion ”Lumpinee Stadium”, un stadion care este condus de Armata Regală Thai, fiind și simbolul Muay Thai-ului modern.

Acesta se antrenează cu cei mai buni luptători thailandezi și luptă și în ce mai mare promoție asiatică ONE Championship. Cu peste 110 meciuri la activ, sportivul de 34 de ani și-a împărtășit experiența cu practicanții din Alba.

Bublea a predat câteva reguli de bază din Muay Thai, celor prezenți. Sportul este diferit față de kickbox, sau box, fiind un sport bazat pe agilitate și ofensivă.

Procedeele predate de sportivul român pot fi folosite și în kickbox, dar necesită sute de ore de antrenament pentru a le înțelege.

De asemene după seminariile din Aiud și Alba Iulia, Alex Bublea le-a vorbit celor prezenți despre stilul de viață din Thailanda, dar și regulile pe care le au sportivii de acolo pentru a deveni un nume în sportul de contact.

Spre exemplu copiii care vor să lupte în Thailanda aleargă cot la cot cu luptătorii profesioniști, dimineața, câte 12 kilometri, apoi merg la școală. De la școală ori merg în sala de antrenamente, ori au meciuri programate.

Este vorba despre sportivi de 9, 10 ani, care când ajung la vârsta majoratului, au peste 100 de meciuri la activ.

Mai mult de atât, Bublea le-a precizat celor prezenți că fără antrenamente zilnice, dedicare și sacrificii nu pot ajunge la un nivel foarte înalt în sporturile de contact.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax