Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Amenajarea spațiului urban pe latura de Nord a Cetății Alba Iulia. Cum arată instalația de punere în valoare a izvoarelor

Publicat

Viceprimarul Emil Popescu a prezentat, vineri, cum arată instalația de punere în valoare a izvoarelor din zona laturii de Nord a Cetății Alba Iulia. Este parte din proiectul pentru amenajarea spațiului urban în șanțurile exterioare.

”Proiectul de reconversie funcțională a laturii de nord a Cetății este aproape de final.

Astăzi a fost testată structura care pune în valoare izvoarele existente în zonă. Această instalație are rolul de a anima spațiul public urban care urmează a fi dat în folosință în momentul finalizării execuției.

Astfel, se valorifică din punct de vedere ambiental o resursă naturală in situ”, a scris Popescu, pe Facebook.


Proiectul presupune realizarea de noi spații urbane destinate activităților de recreere prin amenajarea unui parc situat în șanțul perimetral al Laturii de Nord a Cetății Alba Carolina pe o suprafată ce însumează peste două hectare, contribuind astfel la creșterea atractivității Cetății, înfrumusețarea și regenerararea mediului urban.

În zona grădinilor urbane va fi amenajat un izvor suprateran, cu bazine de colectare și cișmea din beton hidrofugat, dar și spații pentru odihnă.

Accesul se va face de pe strada Gemina, pe o alee din piatră naturală, dar și din zona de est, pe o alee înierbată, pe sistem geogrilă. Tot în zonă urmează să fie plantată o zonă cu plante aromatice (lavandă).

Zona va beneficia de alei înierbate, alei din piatră naturală, piste de biciclete, locuri de joacă și mobilier urban, dar și de zone verzi, spații publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber.

De asemenea, albaiulienii vor putea cultiva legume, plante aromatice și flori, pe bază de contract sau abonament anual, pe terenuri amenajate în șanțul Cetății Alba Carolina.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 26.11.2021 at 21:34

    Foarte interesant ! Dar in buna traditie romaneasca, intr-un an, doi, aceasta va ramane in paragina, ca si artezienele care impanzesc orasul. C-asa-i la noi. Vezi gropile de gunoi abandonate, unele dintre ele dupa terminare.Primari de doi lei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax