Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Angajați ai Registrului Comerțului din Alba și din țară au protestat la Ministerul Justiției. Se pregătesc de grevă

Publicat

Angajații de la Registrul Comerțului sunt hotărâți să continue acțiunile de protest și se pregătesc pentru a intra în grevă. Vineri, 26 aprilie 200 de persoane au protestat în fața sediului Ministerului Justiției. 

Însă după discuțiile de vineri aceștia sunt hotărâți să meargă mai departe cu protestul. La acțiunea de vineri au participat și angajați ai Registrului Comerțului din Alba.

Ce au spus sindicaliștii

”Rezultatul discuțiilor din 26 aprilie 2024 de la sediul Ministerului Justiției este insuficient. Nu ne oferă garanții clare. Continuăm acțiunile de protest și ne pregătim de greva. Am scandat si am facut zgomot la Ministerul Justiției în 26 aprilie 2024.

SAONRC continuă acțiunile declanșate în susținerea unei revendicări simple și juste. Respingem discriminarea continuată la care suntem supuși de ani de zile.
Dacă facem parte din familia justitie atunci trebuie să fim tratați exact ca ceilalți membrii ai familiei.


Refuzul Ministerului Justitiei și al Guvernului Romaniei de a elimina inechitățile salariale din justiție ne obligă să protestăm până la soluționarea revendicărilor.

Nici de această dată, la întalnirea delegației SAONRC cu reprezentanții MJ nu au fost puse concluzii, nu au fost asumate soluții și termene.

Se admite că este o nedreptate dar nu există energie pentru rezolvare.

Deși impactul bugetar pentru acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică și pentru majorarea cu 15% a salariilor de baza, pentru ONRC, este infim raportat la familia ocupațională, totuși inechitatea este menținută iar salariații continuă să plece din instituție.

Lipsa de personal nu este compensată prin concursuri ci prin extrasarcini puse în spatele angajaților care rămân totuși și fac funcțional ONRC. Ne menținem și noi revendicarile precum și calendarul de proteste.

În urmatoarea perioadă vom informa mass-media cu privire la urmatoarele acțiuni. SAONRC va declanșa conflictul colectiv de munca în cel mai scurt timp, cu perspective legale juste pe linia declanșării grevei!”, a declarat Ionela-Monica Pietris, președinte SAONRC.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax