Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Angajații din învățământ vor fi vaccinați prioritar de miercuri, 24 februarie. Cum se face programarea

Publicat

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că procesul de vaccinare pentru angajații din învățământ începe de miercuri, 24 februarie.

Potrivit sursei citate, până în 10 martie, cadrele didactice ar urma să fie vaccinate cu prima doză.

Programarea nu se va face prin platforma informatică; unitățile de învățământ vor face liste cu personalul care dorește să se vaccineze, listele vor fi transmise către inspectorate, iar de acolo către DSP.

Autoritățile estimează că aproximativ 60.000 de angajați din învățământ vor să se vaccineze. În jur de 42.000 de angajați din domeniu s-au vaccinat deja.

Alte date prezentate de CNCAV:

– peste 800 de mii de români s-au vaccinat până acum cu prima doză de vaccin și peste 500 de mii cu ambele doze

– 3.969 de români (0,44% din totalul celor vaccinați) au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV2 după ce s-au vaccinat cu prima doză de vaccin; media perioadei dintre momentul vaccinării și momentul testării pozitive a fost de 7 zile (persoanele fie nu au apucat să dezvolte anticorpi după vaccinare, fie intraseră deja în contact cu virusul înainte de a fi vaccinați)

– 446 de români vaccinați cu cea de-a doua doză de vaccin au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV2 după momentul vaccinării; media perioadei dintre momentul vaccinării și momentul testării pozitive a fost de 4 zile. Valeriu Gheorghiță: „Beneficiile vaccinării ating valoarea maximă la cel puțin 7-10-14 zile după momentul vaccinării”

– la acest moment sunt în stoc peste 400 de mii de doze de vaccin; nu mai este pe stoc vaccinul Moderna, dar miercuri ajung în România 79.000 de doze din acest vaccin, ce va fi folosit pentru rapel

– peste 6.300 de pacienți dependenți de dializă din totalul de peste 11.000 de persoane s-au vaccinat; 70% dintre acești pacienți și-au exprimat intenția de a se vaccina împotriva COVID-19

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax