Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Apariție extrem de rară în Parcul Natural Apuseni. O barză neagră s-a oprit să bea dintr-un ochi de apă

Publicat

O aparțiție rară în România a fost surprinsă de rangerii Parcului Natural Apuseni, care au rămas și ei impresionați de vizită. Este vorba despre o barză neagră care a fost văzută de foarte puține ori în țară. 

Aceasta a fost filmată de camerele de supraveghere montate lângă un ochi de apă, unde în trecut au fost văzute foarte multe animale. 

O barză neagră, apariție rară în țara noastră, profită de un ochi de apă într-o pădure a Parcului Natural Apuseni, filmarea fiind realizată de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului.


Barza Neagră este o pasăre migratoare de talie mare, răspândită în pădurile de amestec din zona carpatică, cu întinderi de apă în apropiere.

Aripile, gâtul și coada sunt negre cu reflexe metalice, abdomenul este alb, iar ciocul și picioarele sunt roșii. Cuibărește rar la noi în țară și migrează în sezonul rece în Africa.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Credit: Ghiță Floca, Parcul Natural Apuseni

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax