Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Apartamente inundate într-un bloc din Alba Iulia, unde o firmă face lucrări de renovare. Pagubele suferite de locatari

Publicat

Locuitori dintr-un bloc din Alba Iulia se confruntă cu o situație gravă, generată în urma apei acumulate după furtuna de luni după-amiaza și lucrările la imobil. Apa le-a intrat în locuințe și le-a afectat instalațiile electrice, aparatele electrocasnice, mobilierul, parchetul, tavanul și pereții.

Situația a fost semnalată reporterilor Alba24, după furtuna de luni după-amiaza.

Au fost afectate cel puțin opt apartamente de la etajul patru (două scări) ale blocului 24 de pe Bulevardul Transilvaniei.

Oamenii au relatat pentru alba24 că acolo sunt în derulare lucrări de izolare termică a blocului, inclusiv intervenții la acoperișul imobilului.

Au fost făcute lucrări de decopertare la hidroizolația blocului și, după ploaia abundentă, apa le-a intrat, prin tavan și prin instalația electrică, în locuințe.

Apartamentele au fost serios afectate. Pe lângă tavan, pereți și podele, familiile au precizat că le-a fost avariat mobilierul și nu mai pot folosi electrocasnicele.


Locatarii spun că nu știu unde o să doarmă la noapte. Au luat deja legătura cu constructorul și cu primăria. Mai jos, în video, aceștia relatează situația.

De la primărie, li s-a comunicat că ”cine a provocat daunele va plăti renovarea apartamentelor”. În opinia locatarilor, constructorul ar fi trebuit să ia măsuri de protecție a imobilului, pe timp de ploaie.

 

În doar două ore, oamenii s-au trezit cu pagube însemnate. Spun că este ”al doilea episod”.


Aceștia așteaptă o soluție, având în vedere că nu mai pot sta în locuințe, din cauza avariilor și au întrerupt alimentarea cu energie electrică, din cauza apei ce a afectat instalațiile.

Lucrările sunt în derulare la blocul respectiv și ar mai putea dura câteva luni, mai spun locatarii.

UPDATE: Precizări de la Primăria Alba Iulia

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au făcut precizări despre această situație. Aceștia au transmis că locuințele vor fi renovate, respectiv aduse la stadiul dinaintea incidentului, pe cheltuiala constructorului.

Au precizat că au încercat să ofere cazare celor afectați.

De asemenea, potrivit surselor citate, angajații constructorului sunt la fața locului, încercând să minimizeze pagubele. Când pereții se vor usca, vor începe intervenția în interiorul imobilelor afectate, menționează reprezentanții primăriei.

Lucrările la blocul de pe Bd. Transilvaniei

Lucrările la blocul 24 de pe strada Transilvaniei au început în luna mai a acestui an și vor fi finalizate în cel mult 12 luni, potrivit primăriei.

Este vorba despre lucrări de:

  • anvelopare pereți cu polistiren de 10 cm
  • înlocuire acoperiș și izolare pod cu polistiren de 30 cm
  • tâmplărie PVC, închidere balcoane
  • panouri fotovoltaice pentru iluminat casa scării, înlocuit corpuri iluminat casa scării
  • montare stație de încărcare autoturisme electrice.

Investiția este din fonduri PNRR, pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pripon Marius

    marți, 04.06.2024 at 07:03

    Vina apartine administrației PNL care nu le pasă de acesti cetățeni! Totul se face de mântuială!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax