Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

VIDEO: Apele Cascadei Pișoaia, transformate în țurțuri gigantici. Imagini de poveste în Munții Apuseni

Publicat

Vremea rece din ultima perioadă a creat peisaje de poveste în Munții Apuseni. Apele cascadei Pișoaia s-au transformat în țurțuri de dimensiuni gigantice.

Imagini superbe cu apele înghețate ale cascadei, au fost postate pe Facebook, de o vizitatoare a locului. 

”Pentru ca iubim căderile de apă: comuna Vidra, Cascada Pișoaia care parcă a încremenit transformându-se într-o coloană impresionantă de aproape 20 de metri de gheață albăstruie, parcă desprinsă dintr-un ghețar de la Polul Nord.

Mai mult, apa încă rămasă vie și neîmpietrită care mai curge printre gheață, abia reușește să ne ,,șoptească” cum a venit Crăiasa Zăpezii de pe Muntele Găina ce se zărește spre apus și a încercat din toate puterile să înghețe de tot, până la primăvară, Cascada Miresei – așa cum mai este denumită această minunăție a naturii din județul Alba” a scris aceasta pe contul ei de pe rețeaua de socializare.

Rezervația peisagistică Cascada Pișoaia se află pe un prag stâncos de calcare cristaline de vârstă paleozoică, la o altitudine de 610 metri, încadrată într-o pădure de fag și arbori izolați de rășinoase.

Căderea de apă se realizează de la circa 18 metri înălțime, iar vara, sunetul pe care îl scoate când cade peste pietre are efect terapeutic, liniștitor. La baza cascadei sunt mai multe pietre de mari dimensiuni care „sparg” apa, transformând-o într-un abur de picături fine care este purtat de orice mică adiere de vânt.

Frontul de despletire a firului apei este de 25 de metri pe abruptul stâncos pe care se scurge. Atunci când apa ce curge de pe munte este multă, ea se „întinde” pe toată lățimea cascadei, formând o perdea în fața peretelui vertical.

Sursă: Carmen Cirstea

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax