Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Aproape 20 de kilograme de cannabis confiscate de polițiștii de la BCCO Alba Iulia. Rețea de traficanți, destructurată

Publicat

Polițiștii de la BCCO Alba Iulia alături de procurorii DIICOT au destructurat o rețea de traficanți de droguri. Marți, 28 noiembrie au fost puse în executare 30 de mandate de percheziții în Hunedoara. 

Pe parcursul cercetărilor au fost confiscate aproximativ 20 de kilograme de cannabis.

Acțiunea a fost comunicată de reprezentanții poliției.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022-2023, persoanele ar fi comercializat și oferit, cu titlu gratuit,  droguri de  risc și mare risc, (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal, MDMB-4en-PINACA,), precum și substanțe psihoactive (2-MMC, ADB-Butinaca), către consumatori (inclusiv minori) din municipiul Hunedoara și localitățile învecinate.

30 de percheziții. Ce a descoperit DIICOT

Astfel, au fost puse în aplicare 30 de  mandate de percheziție domiciliară, în județul Hunedoara, fiind descoperite și ridicate aproximativ 400 de grame de substanță solidă (cristal), 150 de grame de canabis, 10 grame rezină de canabis, 140 de grame de substanță vegetală( substanță  cu efect psihoactiv), 5 cântare electronice, 13 telefoane mobile, 11 dispozitive pentru mărunțit, bunuri folosite la ambalarea și consumul de droguri, 16.830 de lei și 5.115 euro, precum și alte mijloace de probă.

Aproape 20 de kilograme de cannabis confiscate

De asemenea, pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză, au fost confiscate 17,6 kilograme de canabis, 1,3 kilograme rezină de canabis (hașiș) și peste 20 de grame de noi substanțe psihoactive.

La data de 28 noiembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia au dispus reținerea a nouă persoane și măsura controlului judiciar față de alte două, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc,  efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii și deținerea, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu.

În cursul zilei de joi, 29 noiembrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventivă a celor nouă  persoane reținute.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax