Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Aproape 200 de elevi din Alba Iulia au participat la Marșul Antifumat, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

Elevi de la mai multe școli din Alba Iulia, alături de profesori și reprezentanți ai unor instituții publice din județ au participat vineri, 17 noiembrie la Marșul Antifumat. 

Mai exact, pe esplanada din fața Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, aproximativ 200 de elevi au aflat despre efectele nocive ale fumatului.

De asemenea aceștia au făcut mai multe mesaje pentru a participa la un marș pe străzile din Cetate, un marș Antifumat.

Prin acțiunea lor, elevii, profesorii și reprezentanții instituțiilor publice au vrut să tragă un semnal de alarmă față de problemele de sănătate care pot surveni în urma consumului de țigări.


Evenimentul va continua și de la ora 14.00 – 18.00,  la Carolina Mall din Alba Iulia.

Mai exact, ”Respirația este viață! Alege să ai plămâni sănătoși!” se va desfășura în incinta Carolina Mall Alba Iulia în intervalul orar 14:00 – 18:00 și va consta în efectuarea de teste de spirometrie gratuit, consiliere, testarea dependenței de nicotină prin aplicarea de chestionare și activități de educație pentru sănătate.


Efectuarea testelor de spirometrie au ca scop depistarea bronhopneumopatiei cronice obstructive, a astmului bronșic și a altor afecțiuni pulmonare.

Factorii de risc identificați pentru bronșita cronică obstructivă sunt: fumatul; expunerea profesională la praf, fum sau substanțe chimice; poluarea aerului din locuinţe; nașterea prematură; astm apărut în copilărie; o afecțiune genetică rară, care poate provoca BPOC la o vârstă fragedă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax