Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Aproape 800 de evenimente la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Detalii oferite de Constantin Chiriac

Publicat

Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, a anunțat joi principalele date ale evenimentului. 

În cadrul celei de a 29-a ediție, care va avea loc în perioada 24 iunie – 3 iulie 2022, numărul de evenimente ajunge la câteva sute.

În acest an, la Sibiu sunt așteptați peste 3500 de participanți care vor lua parte la 768 de evenimente programate în 80 de spații de joc, iar tema propusă de organizatori pentru această ediție este FRUMUSEȚE.

”Sunt 382 de reprezentații, 145 în spațiile indoor (înăuntru – n.red.), 198 în spațiile outdoor, 39 de reprezentații online, care pentru prima dată vor putea fi disponibile 24 de ore. Sunt cifre fără precedent” a spus Constantin Chiriac.

 

Artiștii excepționali care se alătură constelației de pe Aleea Celebrităților la a 29-a ediție a Festivalului sunt: Ion Caramitru, Claus Peymann, Éric-Emmanuel Schmitt, Götz Teutsch, Krzysztof Warlikowski și Sasha Waltz.

„Faptul că într-un an atât de greu, după doi ani de pandemie și în plin război, putem să facem acest miracol, este, probabil, cel mai clar semn că frumusețea există și este rațiunea omului de a fi pe pământ.

Este, de asemenea, un semn că împreună putem să ne dăruim bucuria de a ne îmbrățișa, de a ne privi în ochi, de a râde, de a ne aminti cu nostalgie de cei care au plecat și tot împreună să împărtășim încrederea că ființa umană va dăinui peste toate aceste încercări și că, grație frumosului și energiei noastre creatoare, putem să ducem miracolul mai departe.

Vă așteptăm cum așteptăm soarele, cum așteptăm bucuria, cum așteptăm ploaia, atunci când e nevoie de ea, și cum așteptăm ca zâmbetul să înflorească pe fețele voastre. Vă așteptăm la Sibiu!” – Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS.

Programul pe zile poate fi urmărit AICI.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax