Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Arcașii au invadat o pădure de lângă Alba Iulia. Competiție cu participanți din România, Ungaria, Africa de Sud și Irak

Publicat

Competiție de arc istoric în Alba Iulia cu 100 de participanți, la Alba Iulia. Evenimentul este organizat în zona pistei de biciclete de la Mamut, în pădure.

Participă pasionați ai acestui sport din toată țara. Este vorba despre o competiție organizată de arc istoric 3 D, mai exact țintele sunt în mărime naturală și reprezintă de cele mai multe ori animale.

Alba24 a discutat cu Arpad Ladany, coordonatorul sportiv al Secției de tir cu arcul a CSM Unirea Alba Iulia.

”Este un concurs care se organizează la proba sportivă 3 D, adică țintele care sunt amplasate pe acest traseu minunat în pădure, de aproximativ 3 kilometri, sunt siluete de animale 3 D și potrivit regulilor de concurs se trage o singură săgeată la fiecare animal.

Pe circuit sunt amplasate 28 de ținte, este o zonă foarte dificilă, care pune la încercare fiecare sportiv, cu o diferență de nivel de zeci de metri pe o distnață scurtă, astfel că arcașii trebuie să aibă și o condiție fizică potrivită” a spus Arpad Ladany.

Competiția este organizată de 3 cluburi sportive: Clubul Sportiv Rangersul de Nord din Bistrița Năsăud, Phoenix Archery din Arad și CSM Unirea Alba Iulia.

Printre participanți se numără și arcași din alte țări: din Africa de Sud, din Irak și din Ungaria.

Arpad Ladany mai spune că este un sport ”family friendly”, pentru că pot participa concurenți indiferent de vârstă. Cea mai tânără concurentă are 6 ani, iar cel mai în vârstă 70 de ani.

Organizatorii au transmis că pe toată durata competiției, accesul în zonă este restricționat.

Concursul este organizat de reprezentații secției de arc istoric al CSM Unirea Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax