Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Arhiepiscopul Irineu la Slujba de Înviere de la Alba Iulia: Satana a ajuns la apogeul domniei sale diabolice

Publicat

Curtea Cetedralei Încoronării din Alba Iulia a fost neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși care au venit să ia lumină și să participe la Slujba de Înviere din Duminica Sfintelor Paști.

Începând cu ora 0.00, ÎPS Irineu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba Utreniei Sfintei Învieri și a rostit cuvântul de învățătură pe esplanada din fața locașului de închinare, în prezența a mii de credincioși din vechea Cetate a Bălgradului.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2023 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

În continuare, de la ora 1.15, Irineu a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în Catedrala Reîntregirii.

În cuvântul rostit la finalul slujbei Utreniei Sfintei Învieri, arhiepiscopul de Alba Iulia a transmis un mesaj prin care atrage atenția că trăim era trădării lui Dumnezeu, asemeni trădării din Grădina Ghetsimani din Ierusalim.

„Iisus, Biruitorul morții, este Suveranul Atotputernic al universului. Astăzi, din păcate, trăim era unui «nou Ghetsimani». Răul pe pământ are o putere distrugătoare, iar satana a ajuns la apogeul domniei sale diabolice.

Însă, Hristos Cel înviat este cu noi și nu avem motive să fim descurajați, pentru că nu suntem orfani și singuri pe lume. Oricâți nori întunecați ar putea să apară la orizontul omenirii, astăzi celebrăm triumful strălucitor al bucuriei pascale.

Dacă vânturi puternice îngreunează drumul popoarelor, nimeni să nu cedeze descurajării, căci Hristos este Calea. Dacă marea istoriei poate deveni furtunoasă, nimeni să nu cedeze neîncrederii, căci Hristos este Pacea noastră. Toate sunt supuse voinței Sale. Creația Îi aparține. Timpul este al Său. El ține frâiele istoriei în mâinile Sale.

Dacă Îl ascultăm, vom gusta deliciile Sale și vom vedea lucruri minunate, devenind capabili să strigăm cu Psalmistul David: «Chiar dacă ar fi să umblu în valea umbrei morții, eu nu mă tem de nici un rău, că Tu, Doamne, cu mine ești. Tu ai gătit masă înaintea mea și eu voi locui în casa Ta în veci»”.

Grădina Ghetsimani: locul unde oamenii l-au vândut pe Iisus Hristos

Grădina Ghetsimani era locul de rugăciune și liniște cel mai iubit de Domnul nostru Iisus Hristos din tot Ierusalimul, potrivit Jerusalem.ro Astăzi se păstrează aici câțiva măslini seculari care amintesc de faptul că, aici, Domnul i-a invitat pe Sfințîi Apostoli să se roage împreună cu El înainte să fie vândut de Iuda, dar i-a găsit adormiți. (Referință biblică: Luca 22, 46)

Tot în Grădina Ghetsimani Domnul se roagă cu lacrimi (Referință biblică: Luca 22, 39-44) pentru a trece paharul suferinței de la El, însă “nu voia Mea, ci voia Ta să se facă” îi spune Tatălui Ceresc.

În Grădina Ghetsimani are loc vânzarea lui Iuda (Referință biblică: Luca 22, 47-53). De aici încep patimile Mântuitorului. Aici oamenii l-au trădat pe Dumnezeu. Cu săbii, sulițe, cu viclenii și minciuni au venit să prindă pe Fiul lui Dumnezeu. Mântuitorul îl primește pe Iuda cu dragoste: “Prietene pentru ce ai venit?”.

Îl numește prieten pe cel care prin sărutare Îl trădează. Trădătorul se teme de oameni și nu de Dumnezeu, vine noaptea și nu ziua pentru a-L pierde pe Cel în care crezuse până atunci. Este cel trimis de Tatăl pentru a împacă lumea și a o scoate din păcate, este vândut că un rob pe bani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax