Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Arsenalul folosit de luptătorii SAS ai IPJ Alba. Cum a evoluat structura care înfruntă cei mai periculoși infractori

Publicat

Ei sunt cei care intervin atunci când situația se complică, atunci când pericolul este cel mai mare, ei sunt polițiștii care sparg ușile celor mai periculoși infractori, într-un cuvânt ei sunt SAS, sau Serviciul pentru Acțiuni Speciale. 

Pentru a face parte din SAS sunt selectați cei mai buni polițiști, care pot face față la misuni cu un grad ridicat de risc. După cum spun și ei, luptătorii SAS, sau „mascații”, cum mai sunt numit popular intervin atunci când polițiștii din stradă nu pot face față. 

Însă pe lângă zeci de ore de antrenamente săptămânale și simulări tactice în diferite situații, luptătorii SAS au la dispoziție și un arsenal aparte.

De la arme la ustensile, toate au un rol în dotarea trupelor SAS.

Pe luptătorii de la Acțiuni Speciale ai IPJ Alba i-am întâlnit în Piața Cetății din Alba Iulia, înconjurați de copii de grădiniță sau elevi de generală. Au fost prezenți la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Poliției Române.

CITEȘTE ȘI: Andrei, un polițist de la Biroul Rutier Alba Iulia, are nevoie de ajutor pentru tratament în străinătate. Mesajul mamei acestuia

Bărbați trecuți prin misiuni grele și care au văzut ce este mai rău în societate se jucau cu cei mici, le arătau vestele antiglonț și chiar le puneau o cască tactică în cap.

Probabil ideea de mister îi făcea pe luptătorii SAS să fie în centrul atenției alături de câinii de intervenție prezenți în Piața Cetății.


Între două ture de copii care viztau standul mascaților am vorbit cu ei despre echipamente, misiuni și cum a evoluat Serviciul în timp.

”Nouă ne place să spunem că suntem elita Poliției Române și pentru a rămâne elita poliției acordăm o atenție deosebită pregătirii”, a explicat șeful SAS Alba.

Accentul se pune pe echipă în discursul acestuia, fie că vorbim de pregătire fizică sau tactică. Totul se întâmplă în echipă, deoarece și în misiunile la care iau parte fiecare se bazează pe cel din fața și spatele său.

Modul de abordare a misiunilor a evoluat mult în timp, iar acest fapt s-a văzut când luptătorii SAS din România au putut lua parte la schimburi de experiență cu polițiști din structuri similare din Germania, Ungaria, Austria.

În timpul unor activități comune au văzut că există multe elemente comune și că nivelul SAS este similar cu cel din țările amintite.

De asemenea a evoluat mult și arsenalul folosit de aceștia.

Dacă pe vremuri clasica intarare a luptătorilor SAS, într-o locuință se făcea cu ajutorul unui berbec care trebuia lovit de câteva ori de ușa în cauză, acum berbecul a devenit unul pneumatic.

În timp și modul de protecție al infractorilor s-a diversificat, iar simplul berbec nu a mai făcut față, așa că și polițiștii  s-au modernizat.

Mai mult de atât și armamentul a fost modernizat pentru a face față oricărei situații.

Au fost înarmați cu arme ușoare, mici pentru lupta urbană.

În linii mari, polițiștii de la trupele speciale sunt într-o continuă evoluție, deoarece la fel ca și ei și persoanele care se găsesc de cealaltă parte a baricadei evoluează.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 24.03.2023 at 22:53

    Hai măi lăsaţi-o naibii.Armele prezentate sunt arme de asalt, pe cine asaltaţi voi dacă adversarul nu are armă, că aici nu-i ca în SUA. Trag şi ei din când în când la poligon, dacă trag. Misiuni grele, vax.

  2. RAUL

    sâmbătă, 25.03.2023 at 13:10

    ei sunt ……. hotilor din guvern !!! vor salarii mari si sa iasa la pensie mai iute decat restul!!! niste …….. !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax