Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Asociația Pro Infrastructura: Lotul 1 din Autostrada Sibiu – Pitești ar putea fi dat în circulație până la sfârșitul anului

Publicat

YouTube video

Până la finalul anului 2022 sunt șanse mari ca pe lotul 1 al autostrăzii A1 Sibiu – Pitești să se circule, susțin cei de la Asociația Pro Infrastructura. 

Mai exact aceștia au precizat că secțiunea 1 a autostrăzii Sibiu – Pitești, cuprinsă între Sibiu și Boița, a ieșit bine din iarnă și sunt sanșe ca șoferii să circule pe acest lot până la finalul acestui an.

„AutostradaA1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1 a ieșit bine din iarnă. Cei 13,17 km dintre Sibiu și Boița arată promițător la începutul primăverii și avem șanse maxime să circulăm până la final de an”, spun, vineri, reprezentanții Pro Infrastructura, pe pagina oficială de Facebook.

Aceștia atrag atenția că antreprenorul austriac PORR nu ar trebui „să se culce pe o ureche” și îi cer să accelereze ritmul, mai ales pe partea de terasamente.

„Este drept, vremea nu a fost prielnică, dar acum are ocazia să demonstreze că poate inaugura autostrada înainte de termen, așa cum a mai făcut-o în trecut”, mai spun cei de la pro Infrastructura.

Contractul a fost semnat cu PORR în 14 aprilie 2019 pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA, cu 12 luni perioadă de proiectare, 36 de execuție și 10 ani garanție.

Ordinul de începere aferent proiectării a fost dat în 29 mai 2019, iar cel pentru lucrări în 30 martie 2020. Așadar, termenul de finalizare din acte este fix peste un an.

„Dar deschiderea traficului este perfect fezabilă în 2022, poate chiar în octombrie-noiembrie, astfel încât șoferii să scape de corvoada traversării zonei Tălmaciu-Veștem, iar localnicii să poată respira aer (mai) curat”, mai arată Pro Infrastructura.

sursă foto, video: Asociația Pro Infrastructură – Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax