Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Ateliere interactive la Muzeul Principia din Alba Iulia: Vizitatorii pot afla cum era făcută o armură folosită de romani

Publicat

Cum poți să înveți cel mai bine istoria dacă nu prin practică. Asta poti să faci la Muzeul Principia din Alba Iulia. Mai pe scurt, în cadrul muzeului sunt organizate ateliere de reconstituire istorică în care cei pasionați de istoria dacilor și a romanilor pot afla pe viu mici fragmente din viața celor acestora. 

Este vorba despre o serie de ateliere antice, ateliere la care, vizitatorii pot lua parte. În această perioadă are loc un atelier de armuri, unde vizitatorii pot afla cum se facea o armură romană.

Ciprian Dobra a explicat pentru alba24.ro cum pot vizitatorii muzeului să învețe practic, cum se făcea o armură și la ce ateliere mai pot participa aceștia.

Reporterii alba24.ro l-au găsit pe Ciprian în muzeul Principia, în timp ce se pregătea pentru un atelier de armuri. Pe scurt le explică vizitatorilor cum se făcea o cămașă de zale, o ”lorica hamata”, un tip de armură folosit de soldații Imperiului Roman.

Vizitatorii nu numai că află cum se producea armura cu peste 40.000 de inele de metal, dar pot lucra la producerea acesteia.

Mai exact pot ”împleti” la armură și adăuga inelele care formau armura propriu zisă.

De asemenea la muzeul Principia vor mai avea loc ateliere de scris antic, pielărit, cioplit în lemn, în piatră, dar și de gătit, atunci când vremea va permite acest lucru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax