Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Au apărut mărțișoarele la Alba Iulia. Ofertă pentru toate buzunarele: Bijuterii de argint sau daruri simbolice de 1 Martie

Publicat

Primăvara bate la ușă și automat și sărbătoarea de 1 Martie. În următoarele zile, domnii vor fi în căutare de mărțișoare pentru doamne și domnișoare. 

La Alba Iulia, chiar în centrul orașului, au apărut deja primii comercianți de mărțișoare. Mai mult de atât, anul 2024 este unul bisect. în tradiție se spune că în anii bisecți și fetele dau băieților mărțișoare.

Chiar dacă mai sunt câteva zile până la serbările primăverii, ziua de 1 Martie, comercianții și-au montat deja tarabele.

Cât costă un mărțișor la Alba Iulia

Sunt mărțișoare pentru toate buzunarele. De la 2, 3, lei și până la 200 de lei. Oferta de mărțișoare este mare, de la un dar simbolic și până la mărțișoare din aur.


Spre exemplu, la tarabele din Alba Iulia, din centrul orașului sunt mărțișoare care pot fi purtate și după data de 1 Martie. Ele sunt de fapt broșe, iar prețurile variază între 5 și 10 lei.

O altă vânzătoare are aranjamente florale de tipul handmande. Sunt făcute în familie, pe toată durata sezonului rece. În medie, un aranjament a fost realizat în cam 20 de minute.

Prețul pentru un astfel de cadou de 1 martie pleacă de la 15 lei.

De asemenea, pentru cei care vor să facă un cadou mai scump de 1 Martie, există și varianta mărțișoarelor de argint. Vorbim despre bijuterii care pot fi oferite drept cadou.

Un mic mărțișor din argint costă 9 lei, iar o broșă mare de argint, ajunge chiar și la 200 de lei. Cei care nu pot oferi fizic un mărțișor, pot transmise și mesaje de 1 martie.

2024, an bisect

Anul 2024 este un an bisect, iar asta înseamnă o schimbare în tradiția Mărțișorului. Potrivit tradiției, în astfel de ani, femeile sunt cele care oferă mărțișoare bărbaților.

Tradiția spune că în acest fel este evidențiat un gest care subliniază egalitatea și reciprocitatea în relațiile umane.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax