Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Au reapărut cazurile de COVID-19 în Alba. Zeci de infectări în câteva zile. Directorul DSP Alba: Le tratăm ca pe o gripă

Publicat

În prima săptămână a lunii august s-au înregistrat 65 de cazuri de COVID-19, pe raza județului Alba. Numărul infectărilor a început să crească din luna iulie a anului în curs, când s-au identificat aproape 100 de cazuri. 

Situația infectărilor cu virusul COVID-19 a fost prezentată de directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, într-o conferință de presă susținută joi, 8 august.

Sinea a spus că infecția cu virusul COVID-19 ”este tratată ca orice infecție virală. Acum vorbim de COVID, probabil în noiembrie, dececmbrie o să vorbim de gripă. Deci o tratăm la fel ca orice infecție respiratorie, dar avem situația sub control”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în 2024, în Alba

De la începutul anului au fost testate 2001 persoane. Dintre acestea, pozitiv au ieșit 552 (din care 372 cazuri noi, 180 reinfectări).

Mai exact în luna ianuarie au fost confirmate 278, în februarie 77, martie 14, aprilie 5, mai 5, iunie 11, iulie 98, iar în perioada 1-7 august 65 de cazuri.

Nu au existat decese în 2024 din cauza infectărilor cu COVID-19.

În România, în acest moment nu mai există doze de vaccin anti-COVID-19.  Stocul național a expirat la 31 iulie 2024, fără mențiunea prelungirii termenului de valabilitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate