Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: AUTOSTRADA Orăștie-Sibiu. Tronsonul demolat, între Cunţa şi Sălişte, va fi deschis cel mai devreme peste doi ani

Publicat

Plan-general Redeschiderea circulației publice pe lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu în condiții de siguranță nu este posibilă în acest an, afirmă Mihai Alexandru Crăciun, fondator al forumului Construim România. 

Redeschiderea circulației publice pe tronsonul de autostradă A1 Orăștie – Sibiu Lot 3 în condiții de siguranță este tehnic imposibilă în mai puțin de doi ani și orice forțare a redeschiderii traficului pe actualele soluții tehnice înseamnă iresponsabilite la cel mai înalt nivel, respectiv punerea în pericol cu bună-știință a vieții celor care vor circula pe respectivul tronson de autostradă, afirmă Mihai Alexandru Crăciun într-o postare amplă ce include fotografii de la fața locului, intitulată „A1 Orăștie-Sibiu Lot 3, autostrada Meșterului Manole”.

Construit „pe pământuri mișcătoare, cu versanți de deblee care curg spre axul drumului” lotul 3 nu poate fi numit autostradă, spune el.

Înregistrare video efectuată la finele lunii iunie:

YouTube video

”Pentru a fi sigură în exploatare A1 Orăștie – Sibiu Lot 3 are nevoie de soluții tehnice radical diferite, pornite însă de la acceptarea realității că stratul de suport pur și simplu nu ține autostrada. Iar în aceste situații, dacă nu luăm în considerare schimbarea traseului autostrăzii, singura soluție este construcția de sisteme de sprijin care să fie așezate pe stânca de sub argila nisipoasă îmbibată cu apă”, crede Crăciun.

La nici 328 de zile de la închiderea tronsonului nu există încă o expertiză tehnică asupra autostrăzii, iar licitația pentru realizarea unei astfel de expertize este de abia în desfășurare. La licitație a fost depusă o singură ofertă din partea asocierii Elite Consulting – Errevia -Pro Iter Priogeto.

„Știm că avem o autostradă prost construită și știm că nu știm ce este greșit la ea, dar planificăm să redeschidem traficul. Ceva este nepermis de în neregulă în această situație și am sperat că (…) problemele serioase, precum cele ale autostrăzii A1 din zona Aciliu, vor fi abordate profesionist și cu responsabilitate. Constatăm însă cu mare amărăciune că ne-am înșelat și că CNADNR și Ministerul Transporturilor continuă să fie animate de aceeași abordare politicianistă, heirupistă și iresponsabilă a problemelor grave din transporturile naționale”, afirmă Crăciun.

sursa: digi24.ro, construim-romania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate