Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Baloo de România. Imagini amuzante cu un urs care se scarpină de un copac, surprinse într-o pădure

Publicat

Imagini amuzante cu un urs care se scarpină de un arbore au fost surprinse, cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei, într-o pădure administrată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, la Ocolul Silvic Teregova. Videoclipul face deja furori pe rețeaua de socializare Facebook, animalul fiind comparat cu haiosul personaj din Cartea Junglei, ursul Baloo.

Potrivit specialiștilor, urșii apelează la această metodă, scărpinatul de trunchiurile rășinoaselor, pentru că rășina îi ajută la deparazitarea blănii.

Specialiștii Romsilva monitorizează tot timpul fauna. În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

Urșii au habitatul în pădurile întinse și liniștite de munte și cele dese din zonele deluroase, având un teritoriu larg care include zone dense, unde își amenajează vizuina sau culcușul de iernat, unde se retrage în timpul somnului de iarnă.

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel oflactiv. Sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

sursa: Facebook, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax