Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Bani de spectacole relocați pentru 355 de tablete. Cum a rezolvat Primăria Alba Iulia problema elevilor fără calculatoare

Publicat

YouTube video

Primăria Alba Iulia a alocat peste 300.000 lei, bani inițial rezervați în bugetul de evenimente în oraș, pentru achiziționarea de tablete și laptopuri necesare elevilor care fac școala online. Proiectul a fost aprobat în cea mai recentă ședință a Consiliului Local.

Inspectoratul Școlar Județean Alba a comunicat necesarul identificat la nivelul municipiului Alba Iulia. Adică elevii care nu dispun de mijloace de comunicare (telefon, tabletă, calculator). Primăria a analizat ofertele existente pe piață și a alocat 337.250 lei pentru 355 de echipamente de comunicație.

Suma a fost alocată prin rectificarea bugetului de evenimente (mai exact al evenimentului ”Sărbătoarea Muzicii”) și va fi distribuită către unitățile de învățământ.

Ar urma să beneficieze de tablete/laptopuri, cu sprijinul financiar al primăriei, 355 de elevi de la: Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” (83 elevi), Liceul Tehnologic ”Dorin Pavel” (60), Colegiul Tehnic ”Apulum” (52), Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu”, Liceul cu Program Sportiv (43), Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” (39), Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” (17 elevi), Liceul Teologic Romano-Catolic (10), Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” (6).

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

”Am alocat sume prin rectificarea bugetului de evenimente pentru achiziția de echipamente de comunicație fie că sunt tablete sau laptopuri. Noi am transferat sumele către unitățile de învățământ, iar directorii vor putea alege tipul echipamentelor ce le achiziționează”, a declarat Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar de la Alba Iulia.

Până la finalul anului școlar mai sunt aproximativ cinci săptămâni. Voicu Paul a recunoscut că proiectul a venit destul de târziu.

”Păcat că am întârziat cu el (proiectul – n.r.) așa de mult, poate că nu ne-am implicat atât de mult pe această speță, nici școlile, nici noi, nici inspectoratul, nici ministerul, toți avem o mică vină, trebuie să recunoaștem. Puteam să o facem de acum o lună, pentru că am stat puțin, aproape se termină școala. Ele (echipamentele – n.r.) vor fi necesare probabil și în toamnă și pe viitor, nu știm ce se va întâmpla, nu știe nimeni să ne spună când se vor încheia aceste măsuri și când vor fi cursuri obișnuite, cu clase obișnuite, cu număr de elevi”, a mai spus Voicu Paul.

Citește și BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

Potrivit reprezentantului administrației locale, s-a decis această procedură pentru că ”achiziția este mult mai facilă, mult mai rapidă”, iar școlile pot cumpăra echipamentele care să ajungă într-un timp scurt la elevi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax