Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Braconaj pe râul Mureş, cu dispozitiv electric. Patru bărbaţi din Alba sunt cercetaţi de poliţişti, după ce au fost prinşi cu 20 kg de peşte

Publicat

Patru bărbaţi din judeţul Alba au intrat în atenţia oamenilor legii, după ce au fost prinşi cu 20 de kilograme de peşte care fusese obţinut prin braconaj pe râul Mureş, în zona Totoi. Cei patru se aflau într-o maşină şi transportau atât cantitatea de peşte, cât şi o barcă pneumatică şi un dispozitiv electric artizanal, care, din primele cercetări, era utilizat pentru braconaj.

În noaptea de joi spre vineri, la ora 2.40, agenţi de siguranţă publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, au identificat, pe strada Dacilor din Municipiul Alba Iulia, 4 bărbaţi care transportau cu o autoutilitară cantitatea de 20 de kg de peşte, precum şi o barcă pneumatică cu motor şi un dispozitiv artizanal despre care exista suspiciunea că au fost folosite pentru braconaj piscicol.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în noaptea de 26/27 aprilie, M.E.R. de 44 de ani, din Alba Iulia împreună cu F.O.I. de 30 de ani, din Crăciunelu de Jos şi P. I., de 42 de ani, din Alba Iulia, au pescuit ilegal, cantitatea de 20 kg peşte, (din speciile mreana, scobar, avat, somn, platică şi clean), din râul Mureş, pe porţiunea dintre localităţile Mihalţ şi Totoi, folosind un dispozitiv electric, (convertizor), confecţionat artizanal.

În activitatea infracţională, cei 3 bărbaţi au fost ajutaţi de P.A., de 44 de ani, din Alba Iulia, care a transportat cu o autoutilitară barca şi uneltele folosite pentru braconaj, precum şi cantitatea de peşte rezultată în urma pescuitului ilegal.

Cu ocazia a controlului efectuat, în autospecială au fost găsite şi un mincioc, două pompe pneumatice (una manuală şi una electrică), o baterie şi un convertizor electric, precum şi mai multe vase.

Toate bunurile găsite au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de peşte urmează să fie valorificată, conform prevederilor legale.

Faţă de cei 4 suspecţi cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 68^1 si art. 65, alin. 1, lit. a din OUG nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul şi acvacultura şi furt calificat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Adrian

    vineri, 27.04.2012 at 17:21

    Ar trebui sa existe astfel de actiuni mult mai des pentru prinderea celor care practica astfel de „pescuit sportiv”. Pentru acestia nu ar trebui mai mult decat sa le pui firele de curent in locuri „umede” de pe corpul lor

  2. gigi

    vineri, 18.05.2012 at 08:24

    acesti nemernici trebuie inchisi pe viata nu de la 1 la 3 ani cit prevede legea, dar stati linistiti ca baieti au pile si relati la procuratura si judecatorie si iara au sa scape bazma curata.Sint foarte curios cine le tine spatele acestor braconieri si de ce nu vreau organele statului sa aplice legea care este facuta pentru toti cetatienii acestei tari.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax