Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: „Cafea” în loc de apă potabilă, la robinet, în mai multe localități din Alba. Revoltă pe Facebook împotriva APA CTTA

Publicat

YouTube video

„Cappuccino”, „cafea” sau „ceai”, direct de la robinet. Așa numesc locuitorii mai multor localități din Alba lichidul murdar de care au parte de mai multe zile, după avaria majoră produsă miercuri la Oiejdea de constructorul lotului II al Autostrăzii Sebeș-Turda.

Deși o plătesc în facturi, apa care curge la robinet nu se poate folosi la nimic. În unele zone, situația se repetă periodic. Oamenii acuză operatorul Apa CTTA că nu anunță la timp problemele apărute sau sistarea furnizării, pentru ca aceștia să-și poată face rezerve de apă.

Nu de puține ori, apa potabilă pe care o plătesc lunar nu poate fi folosită nici măcar pentru baie.

„Mulțumim că ne-ați prevenit, stăm în căldura fără apă nici la WC nu putem merge. O dați că e de vina lui „Dorel” de la autostradă dar când a venit apa maro o lună nu ați zis nimic, ați tăcut chitic. Factura o să vină tot aceeași, după ora 21:00 apa tot murdară va fi și o vom consuma aiurea fără să o putem folosi cum trebuie. Servicii de calitate, marca Apa CTTA Alba cărora nu le poți ajunge la nas că îs firmă cu pile”, au scris cetățenii din Ocna Mureș, pe pagina de Facebook.

Probleme asemănătoare au fost semnalate duminică și la Unirea, Aiud, Mirăslău, Blaj, Vințu de Jos, Sântimbru, Hăpria, Berghin, Lunca Mureșului sau Ciugud.

„Din oceanul Pacific, a ieșit un pește mic/ Și pe coada lui scria, sunt „maro” ce pana mea!

Apa CTTA avertizează: cei de la autostradă au realizat o poluare masivă cu capuccino. E de așteptat ca în perioada urmatoare din robinete să curgă șenile de excavatoare! Dacă mâine colegul de birou e galben la față, e clar că a făcut duș.

Pentru pretențioși recomand apa de acum trei zile. Era mai limpede”, a scris un alt cetățean, pe rețeaua de socializare Facebook.

„După două zile fără apă, începând de joi seara curge la robinet ceva murdar, de culoare maro. Ce face furnizorul de apă, chiar nu are soluții, de atâtea zile?!”, se întreabă un alt cetățean.

Reprezentanții Apa CTTA au anunțat duminică, în jurul orelor amiezii, sistarea furnizării apei potabile în Ocna Mureș, Unirea și Noșlac, după ce pe rețelele de socializare oamenii au publicat imagini cu apa murdară care le curge la robinet.

„Din cauza avariei majore la aductiunea de apa Dn 1200(FIR II), produsa in data de 03.07.2019 de catre constructorul autostrazii Sebes-Turda in zona Oiejdea, au aparut depasiri ale parametrului turbiditate ajungand pana la valoarea de 150 UNT, mult peste limita admisa.

Urmare a acestui fapt, astazi 07.07.2019, am fost nevoiti sa sistam furizarea apei potabile in orasul Ocna Mures, precum si in Unirea si Noslac, estimativ pana la ora 21.00, perioada in care vom efectua purjari ale apei ( spalari locale ale magistralei), pentru readucerea parametrului turbiditate la valori normale.

Va multumim pentru intelegere si ne cerem scuze pentru disconfortul creat!” au transmis reprezentanții Apa CTTA pe pagina companiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul

    duminică, 07.07.2019 at 18:37

    Daca hotii din conducere nu ar avea salari de mi de euro ar fi fost banii sa monteze filtre moderne , baza de date cu nr de telefon a consumatorilor ca sa dea sms de anuntare cand sunt probleme !!!

    dar la cum se fura pe pile si relati nu sunt banii si tot consumatori suporta rahatul la robinet !!! nu mai votati pnl si usl casa fie starpiti hotii din apa ctta alba si primarie !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax