Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: „Călătorie prin nonformal”, spectacol cu elevi de la Palatul Copiilor din Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

În Cetatea Alba Carolina are loc joi, 10 octombrie, evenimentul „Călătorie prin nonformal”. Este vorba despre un spectacol al talentelor, pe care elevi de la Palatul Copiilor Alba Iulia l-au pregătit cu prilejul Zilei Educației Nonformale. 

Evenimentul a început de la ora 16:30, în Piața Cetății și pe esplanada Sălii Unirii. Programul include un spectacol de teatru, muzică și dans, o expoziție de pictură și multă distracție.

„Astăzi, 10 octombrie, se sărbătorește Ziua Educației Nonformale”. Palatul Copiilor și cluburile copiilor din subordine, care sunt principalii vectori ai educației nonformale din județul Alba au ales să sărbătorească Ziua Educației Nonformale în mijlocul copiilor, în mijlocul părinților, în mijlocul comunității locale.

Vrem să oferim publicului un spectacol cultural artistic oferit de copiii care frecventează cercurile de la Palatul Copiilor.

Palatul Copiilor din Alba are în subordine șase structuri: cluburile copiilor din Aiud, Câmpeni, Blaj, Cugir, Ocna Mureș, Sebeș. Suntem un colectiv de cadre didactice relativ tânăr, media de vârstă este undeva la 40 de ani, specialiști, profesori titulari marea majoritate.

Marele avantaj al activităților nonformale este că se adresează copiilor talentați, copiilor care doresc să-și dezvolte aptitudini, să-și formeze competențe, în domeniile lor de interese.

Astăzi sunt prezenți aici copiii de la Clubul copiilor din Sebeș și de la Palatul Copiilor din Alba Iulia. Avem și o mini-expoziție susținută de cercurile de pictură.

Ne bucurăm că avem alături de noi părinți, copii, comunitatea locală, pentru că până la urmă aceasta este bucuria unei zile de naștere, Palatul Copiilor împlinește 70 de ani, să ai aproape oameni dragi și oameni cu care colaborezi și cu care poți să formezi o echipă.

Sunt înscriși anul acesta un număr de 3.850 de copii, la toate cercurile de la Palatul Copiilor și la cele șase cluburi din subordine.

Cercurile pe care le avem în oferta educațională sunt cercuri cultural artistice, tehnico sportive, avem cercuri de informatică, de protecția mediului, de chimie, de coregrafie, de pictură, de engleză, studii europene, relații internaționale, design textil, deci oferta educațională este foarte vastă”, a declarat Corina Cotea, profesor de chimie la Clubul Copiilor Sebeș și director al Palatului Copiilor din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate