Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(VIDEO) „Camera 1306 [I Am Myself]”: Un spectacol „fantasmă” de teatru-dans, la Alba Iulia

Publicat

Fundația Gabriela Tudor din București, în parteneriat cu Centrul Cultural Poarta 7 de la RYMA, prezintă spectacolul „Camera 1306 [I Am Myself]” la Alba Iulia în data de 28 iulie 2012, în cadrul Stagiunii Paradis Serial 2012. Spectacolul este conceput ca un performance-maraton cu durata de 6 ore și va avea loc sâmbătă, 28 iulie 2012, începând cu ora 18.00 până la ora 24.00, la Hotel Parc.

Realizat de coregraful Cosmin Manolescu, „Camera 1306 [I Am Myself]” este un spectacol „fantasmă” despre „corpul aflat într-un spațiu privat”, care poate exprima „un loc, un nume, o stare de spirit, oricum ceva imposibil de definit, misterios şi cu siguranţă, fragil”, și care face apel la „puterea imaginaţiei fiecăruia”, cum spun Catrinel Catană și Cosmin Manolescu, în cronici ale spectacolului.

Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și se va juca în regim maraton, de 6 ori. De asemenea, conceptul special al piesei este că se joacă cu un public maxim de 6-7 persoane, spectacolul poate include interacțiune cu publicul prezent și nu este recomandat persoanelor sub 16 ani. Accesul publicului se face la fiecare oră exclusiv pe bază de rezervare cu cel puțin o zi înainte de spectacolul programat, la poarta7@ryma.ro sau 0722 733 831. Rezervarea trebuie să includă ora aleasă pentru participarea la spectacol.

Vedeți mai jos trailer-ul spectacolului:

trailer Camera 1306 [I Am Myself] from veioza arte on Vimeo.

„Camera 1306 [I Am Myself]” este o co-producție a Fundației Gabriela Tudor / Compania Paradis Serial și a Centrului Național al Dansului București, partener asociat fiind Hotelul InterContinental București. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Cullberg Ballet (Stockholm) și al Asociației 4Culture (București) în cadrul Wild Cards – Jardin d’Europe, și al Centrului de Cultură “George Apostu” (Bacău). Spectacolul a avut premiera europeană în august 2011 în cadrul Stockholm Fringe Fest, cu susținerea Institutului Cultural Român din Stockholm, și a fost prezentat ulterior la Universitatea din Plymouth (Marea Britanie), la invitația Institutului Cultural Român, precum și în cadrul festivalului „Time to Dance” din Riga (Letonia), în iunie 2012.

Realizatorul spectacolului, Cosmin Manolescu, este coregraf, director artistic al Companiei Paradis Serial (București). Spectacolele sale au fost prezentate la București, New York, San Diego, Paris, Lyon, Londra, Dublin, Porto, Roma, Florența, Catania, Amsterdam, Rotterdam, Malmo, Stockholm, Luxemburg, Barcelona, Bremen etc. Între distincțiile primite se află marele premiu pentru „Paradis serial” la Festivalul Atelier de la Sfântu Gheorghe (2003), premiile SACD și Sogeda pentru proiectul „Don’t Ask The Blond” (Monaco Dance Forum, 2004), „Nouveau Talent Chorégraphie” acordat de Societatea Autorilor şi Compozitorilor Dramatici din Paris (2005). Cosmin Manolescu a avut un rol important în dezvoltarea scenei de dans contemporan în România și în crearea Centrului Național al Dansului.

Stagiunea Paradis Serial este un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate