Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Când începe al doilea val de lucrări pe principalele bulevarde din Alba Iulia. Au fost semnate contractele

Publicat

Primăria Alba Iulia a semnat, în această dimineață, cele trei contracte de execuție în valoare totală de 79 milioane de lei, pentru al doilea proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia. 

Lucrările vor demara cel mai probabil în două săptămâni, pe toate cele trei tronsoane, spune primarul Gabriel Pleșa.

”Sunt bucuros că lucrările de modernizare a infrastructurii vor începe în cel mai scurt timp, și pe cel de-al doilea proiect de mobilitate, iar principalele bulevarde din Alba Iulia vor fi, începând cu anul viitor, complet modernizate, cu piste de biciclete, benzi dedicate pentru transportul în comun și amenajări peisagistice, toate demne de un oraș european.

Acest proiect este împărțit pe trei loturi, fiecare cu alt constructor, după cum urmează:

Pe lotul 1 (Bulevardul Republicii) constructorul desemnat, în urma licitației, este Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj S.A (ARL Cluj), societate a grupului Strabag, iar valoarea contractului este de 24.079.563 lei, fără TVA.

Pe lotul 2 (Bulevardul Revoluției 1989) licitația a fost câștigată de PORR Construct, iar valoare contractului este de 29.066.757 lei, fără TVA.

Pe lotul 3 (străzile Lalelelor, Pinului, Francesca, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Pop de Băsești și Bulevardul Încoronării) constructorul desemnat este ELIS Pavaje, iar valoarea contractului este de 25.699.852 lei, fără TVA.


Față de valoarea estimată pentru realizarea obiectivului, care era de 87.928.415 lei, fără TVA, am reușit să facem, în urma licitației, o economie de peste 9 milioane de lei!

Am încredere că toți acești mari constructori vor executa lucrările la o calitate foarte bună și într-un timp cât mai scurt, astfel încât disconfortul albaiulienilor să fie cât mai redus.

Am spus și o repet: toate aceste ample lucrări, care, de altfel, nu se pot executa peste noapte, se fac pentru confortul nostru, al albaiulienilor, pentru ca în viitor să avem un oraș mai curat și mai puțin poluat.

Atât eu, cât și colegii din primărie, vom monitoriza zilnic, pe șantier, lucrările, pentru a ne asigura că se respectă graficul de execuție și că disconfortul este redus la minim!” a transmis Gabriel Pleșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nelu

    vineri, 10.02.2023 at 13:46

    Așa de repede ca și cu pubelele subterane?
    Pe bulevardul Revoluției au început pe 03.12.2020 și arată foarte bine !!!
    Sperăm că pînă la alegerile viitoare se va rezolva ca să avem un oraș „curat” .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax