Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Când se deschide circulația pe Transalpina, tronsonul cel mai înalt al șoselei până la Rânca

Publicat

Circulația rutieră pe sectorul cel mai înalt al șoselei Transalpina ar putea fi deschisă de la 1 iunie. Drumarii continuă să deszăpezească tronsonul dintre Rânca și Obârșia Lotrului.

De asemenea, sunt montate indicatoarele rutiere, îndepărtate în sezonul rece, ca să nu fie doborâte de viscol. În mod normal, circulația pe tronsonul înalt se deschide, în funcție de condițiile meteo, cel mai devreme la jumătatea lunii iunie.

Însă în acest an, traficul rutier ar putea fi redeschis de la începutul lunii.

”Facem eforturi susţinute pentru a încerca redeschiderea circulaţiei cu data de 1 iunie. O să putem face în acest fel o bucurie copiilor de ziua lor. Încă mai este zăpadă, dar se lucrează la foc continuu cu autofreze şi încărcătoare frontale“, spune Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, potrivit adevarul.ro.

Acesta mai spune că decizia privind redeschiderea circulației o va lua o comisie formată din reprezentanţi de Drumurile Naţionale şi Poliţia Rutieră.

”Fiind drumuri situate la altitudine (DN 67C – 2145 m, la Pasul Urdele; DN 7C – 2042 m, în apropiere de Lacul Bâlea), deschiderea traficului va avea loc imediat ce vor fi îndeplinite toate condițiile tehnice, dar și atunci când condițiile meteorologice vor fi prielnice, astfel încât circulația rutieră să se poată desfășura în condiții de siguranță”, potrivit CNAIR.

 

 

Anul trecut, Transalpina a fost deschisă de la mijlocul lunii iunie, cu restricții de tonaj și interval orar. Adică se permitea accesul doar pe timp de zi.

Transalpina (DN 67C) este cea mai înaltă șosea din România, cu punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).

Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci (Bengeşti), din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii – adică tronsonul Curpăt (la capătul lacului Oașa) – stațiunea Rânca.

În această iarnă, a fost permisă circulație între Curpăt (Alba) și Obârșia Lotrului.

Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax