Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cântec emoționant, de Ziua Națională, compus de artista Ancuța Stănuș și copiii de la Ansamblul ”Mugurii Lomanului”

Publicat

De Ziua Națională a României, la împlinirea a 105 de ani de la Marea Unire, o interpretă de muzică populară și copiii din Ansamblul ”Mugurii Lomanului” din Loman prezintă un cântec emoționant.

Compus de artista Ancuța Stănuș, originară din Loman, dar și cu contribuția copiilor, cântecul reprezintă un mesaj simplu, dar de efect pentru românii de pretutindeni.

Vezi și 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia – Programul OFICIAL pentru Ziua Națională: Parada militară, spectacole de artificii și concerte

Cântec emoționant, tradiția se păstrează

”În satul Loman din județul Alba, departe de agitația orașelor, acolo unde tradiția se păstrează și se transmite din generație în generație, copiii nu sunt doar mici locuitori, ci adevărați artiști, compozitori, cântăreți, profesori, purtători ai traditiei, ei sunt viitorul.

În anul în care România împlinește 105 ani de la Marea Unire, împreună cu copiii din Loman, am creat acest cântec și ne-am unit glasurile pentru a celebra istoria, cultura românească, și valorile naționale.

Nu pot să spun decât că sunt extrem de mândră de ceea ce am realizat împreună cu acești copii minunați, deoarece fără ei nu ar fi fost posibil.

Fiecare în parte a venit cu câte o idee, cu o propoziție, un cuvânt, o mirare, un sunet, iar acest lucru a fost inspirația pe care ei mi-au transmis-o și care a realizat acest cântec”, spune artista Ancuța Stănuș.

YouTube video

Linie melodică și text:

  • Ancuța Stănuș și Ansamblul ”Mugurii Lomanului”

Orchestrație: Alex Malschi

Tragot: Ciprian Poenar

Video: Simon Paștiu, Lucian Panta

foto: captură video Youtube

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax