Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cântece de Crăciun care au fost interzise de-a lungul timpului. Printre ele, Elvis Presley – White Christmas

Publicat

Foto: captură video Elvis Presley - White Christmas

Multă lume ascultă melodii de Crăciun în această perioadă, însă de-a lungul timpului, unele au fost unele interzise din diverse motive în anumite zone, posturi de radio sau magazine. Ne referim aici la melodii ale artiștilor cunoscuți ca Elvis Presley sau Eartha Kitt.

Lista a fost realizată de NME.

Elvis Presley – White Christmas (1957)

YouTube video

Deși Elvis este cunoscut pentru rock’n’roll, versiunea sa a melodiei „White Christmas” de Irving Berlin a avut probleme. Cu un an înainte de White Christmas, un judecător din Jacksonville l-a acuzat pe Elvis că subminează tineretul americii.

Unii se temeau că muzica lui îi corupe moral pe copii. Așadar, deși albumul festiv era inofensiv, a provocat indignare. Un DJ din Portland a fost concediat pentru că a pus White Christmas în show-ul său.

Jimmy Boyd – „I Saw Mommy Kissing Santa Claus” (1950)

YouTube video

Prima dată a fost cântată de un copil de 13 ani – Jimmy Boyd.

Biserica Romano-Catolică din Boston a stârnit reacții, pe motivul că acest cânt amestecă sărutul cu nașterea lui Iisus Hristos, ceea ce a dus la o serie de boicoturi ale posturilor de radio. În cele din urmă, Columbia Records l-a trimis pe Jimmy să explice Arhiepiscopiei că Moș Crăciun la care face referire în cântec este de fapt un tătic deghizat, iar interdicția a fost ridicată rapid.

Perry Como și The Fontane Sisters – It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas (1951)

YouTube video

Acest cântec are toate ingredientele pentru a fi un succes, de la începutul de jazz vechi, până la exploziile zgomotoase de „hahahah”, chiar înainte de refrenul final. De ce a fost interzis?

Cei doi copii, Barney și Ben (personajele din cântec), folosesc sezonul dăruirii de cadouri ca o șansă de a cere o pereche de cizme și un pistol. Desigur, se referă la costume de cowboy, dar Mood Media, care a creat playlist-uri pentru cele mai mari magazine din SUA, a scos cântecul din listă în 2019. Motivul? „Dacă nu-l redai, nu te poate răni”, au spus pentru CNN.

Eartha Kitt – Santa Baby (1953)

YouTube video

În 1953, Kitt a cântat această melodie pentru Regele Paul și prințesa Frederica a Greciei când aceștia au vizitat New York, iar politicienii care au participat la petrecere nu au fost fericiți să audă un cântec cu temă „adultă” pentru invitați.

La scurt timp după, mai multe posturi de radio din statele sudice ale Americii l-au eliminat de la difuzare, dar asta nu a împiedicat „Santa Baby” să devină clasică.

Bing Crosby – I’ll Be Home for Christmas (1943)

YouTube video

Cântecul a apărut în 1943, în timpul celui de-al doilea Război Mondial și a devenit cea mai cerută melodie la petrecerile de caritate ale United Service Organizations pentru soldați și familiile acestora.

Chiar dacă a fost un hit pentru americani, în special pentru familiile afectate de război, BBC nu a fost de acord și a interzis melodia în timpul războiului pentru că scădea moralul.

Cliff Richard – Mistletoe and Wine (1988)

YouTube video

Costa Coffee a interzis cântecul de Crăciun al lui Cliff din localurile lor în 2013.

S-au temut că vor îndepărta clienții de latte-urile cu turtă dulce.

„Nu putem nega iubirea noastră pentru Sir Cliff, dar din păcate oamenii au decis și cântecul festiv Mistletoe and Wine a fost votat ca cea mai proastă melodie de Crăciun din toate timpurile, așa că am fost nevoiți să o eliminăm din listă”, a declarat un purtător de cuvânt pentru NME, la acel moment.

sursa: hotnews.ro, nme.com

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax