Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Carduri sociale de 250 de lei: Când va intra prima tranșă de bani în 2024. Anunțul ministrului Adrian Câciu, la Alba Iulia

Publicat

Carduri sociale de 250 de lei: Românii care primesc vouchere sociale în valoare de 250 de lei, destinate achiziției de alimente și mese calde, vor beneficia de prima tranșă din acest an spre finalul lunii februarie, a precizat duminică ministrul Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, pentru reporterul Alba24. 

În acest an se vor acorda șase tranșe, la fel ca anul trecut, din două în două luni. Reamintim faptul că în 2023, banii au fost încărcați pe carduri între data de 10 și 15 a fiecărei luni.

Carduri sociale de 250 de lei: când va intra prima tranșă din acest an

„În 2024 vor avea șase tranșe. Prima tranșă va fi acordată la finalul lunii februarie.(…) Probabil că săptămâna viitoare vom avea normele adoptate.

Tranșa din februarie va veni după jumătatea lunii februarie. De ce? Pentru că am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei, față de anul trecut când era plafonul la 1.700 de lei.

Citește și Carduri sociale 2024. Modificări la condițiile de acordare. Cine va putea primi alimente și mese calde

Pentru acest lucru eligibilitatea se reface pentru toți cetățenii care sunt până în 2.000 de lei cu venituri.

Mai mult decât atât, avem nevoie și de bazele de date care sunt la Ministerul Muncii, reajustate în urma indexării pensiilor care a avut loc la 1 ianuarie 2024”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

În acest an, 2,5 milioane de români vor beneficia de vouchere sociale

La fel ca anul trecut, se vor acorda șase tranșe de câte 250 de lei, în lunile februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

„În principiu 2,5 milioane de cetățeni din România vor beneficia de aceste carduri. După prima perioadă de eligibilitate, pentru că practic veniturile nu se schimbă în cursul anului, vom afla cifra concretă. Undeva la 2,5 milioane de persoane este estimarea noastră.

Carduri sociale de 250 de lei: cum se vor acorda cardurile pentru cei care sunt eligibili

„Această acordare a voucherelor sociale se face automat, pe baza datelor pe care le are la dispoziție Ministerul Muncii.

Cardurile sunt mare parte din ele emise, pentru cei care au beneficiat până la finalul anului 2023. Mulți dintre ei se vor regăsi în noua plajă de eligibilitate, au aceste carduri.

Pentru cei care sunt nou intrați vor primi prin Poșta Română cardurile la domiciliu, iar aceste carduri vor putea fi folosite în magazine pentru procurarea de alimente în valoare de 250 de lei”, a mai declarat ministrul Adrian Câciu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Vaduva Daniela

    duminică, 21.01.2024 at 18:20

    Bună seara, tatăl meu Raboj Constantin a primit bani pe cardul social o singura data, de ce oare? Nu a cumpărat alcool sau tutun. Dorim și noi un răspuns. Va mulțumim.

  2. Eu

    duminică, 21.01.2024 at 22:01

    Draga doamna,nu te supara da cine crezi ca-ti poate da un raspuns aici.Mergeti la Primarie sau cine da aceste carduri sociale si va lamuresc ei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax