Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Care sunt domeniile care vor beneficia în continuare de șomajul tehnic. Precizări ale ministrului Muncii

Publicat

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a anunțat miercuri că Guvernul va acorda în continuare sprijin pentru persoanele care lucrează în sectoarele afectate de pandemia de coronavirus. De asemenea, ministrul a spus că în următoarea perioadă evenimentele la care participă un număr mare de persoane rămân interzise.

„Am făcut un efort considerabil din dorința de a pune la dispoziția celor care au nevoie de fonduri, resursele cu care să depășească această perioadă dificilă. Ne-am dorit să venim cât mai repede în sprijinul celor care au nevoie  de fonduri. Am pregătit toate documentele de plată. Prin mobilizarea Agenției Naționale pentru ocuparea forței de muncă, redistribuim fondurile către bugetul de șomaj, pentru alte măsuri de sprijin. O parte din bani îi recuperăm de la Comisia Europeană”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a anunțat și care sunt domeniile care vor fi în continuare sprijinite.

„E adevărat din statisici că pandemia este ținută sub control, criza nu a trecut și de asta fac un apel la cei care revin la muncă: să respecte măsurile de prevenție. Suntem conștienți că unele domenii trebuie să rămână închise, domenii în care activitatea presupune un public numeros. De aceea rămâne să îi sprijinim și să continuăm cu șomajul tehnic.

Este vorba de spectacole, concerte, cu public peste 500 de persoane, atât în spații închise cât și deschise. Aceste evenimente rămân pentru moment suspendate, interzise. Este vorba de restaurante cu spații închise, mall-uri, pisicine în spații închise, grădinițe sau creșe. Transportul aerian până la decizile ulterioare anunţate.

Pentru că aceste activităţi rămân închise, Ministerul Muncii oferă sprijinul constând în şomajul tehnic pentru toţi cei care desfăşurau activităţi în aceste domenii şi acum nu o mai pot face. Prioritatea noastră este să sprijinim mediul economic”, a mai precizat Violeta Alexandru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax