Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Casa viitorului: Independență energetică și grija pentru mediu. Soluții pentru case smart, prezentate la Alba Iulia

Publicat

Ce înseamnă o casă a viitorului? Una independentă energetic și care are soluții cât mai eco pentru încălzire și electricitate. De asemenea, mai înseamnă și accesibilitate pentru locuitorii casei, iar aici intră în joc conceptul de case smart.

De la panouri fotovoltaice la încălzire în pereți, corpuri de iluminat inteligente și până la sisteme de răcirere a aerului, toate soluțiile pentru case independente energetic au fost prezentate la Alba Iulia, în acest weekend. 

Cei interesați de casele smart și soluțiile pentru ele au putut vizita standurile unor companii de profil, la Târgul Alba Green Energy la Alba Iulia.

Mai mult de atât, o mare discuție a fost bazată pe componenta umană. Cine montează sistemele de încălzire din pereți sau din pardoseală. La un prim răspuns ar fi că orice meșter poate face acest lucru. Și deși par simple, sistemele sunt destul de complexe și folosesc materiale moderne.

Din acest motiv este nevoie de ingineri, de instalatori care să știe cum să monteze sistemele. Au apărut pe piață și companii care pregătesc instalatori în acest domeniu: în case smart.

Reporterii Alba24.ro au stat de vorbă cu reprezentanții unor companii care livrează sisteme pentru casele viitorului.

Independență energetică

În primul rând la o casă smart, independența energetică este cel mai important lucru. Din acest motiv obligatoriu, este nevoie de panouri solare și panouri fotovoltaice.

Cele solare pentru producerea de căldură, iar panourile fotovoltaice pentru producerea de energie electrică.

Surse de căldură

În casele eco, caloriferele sunt înlocuite de surse de căldură alternative. Se preferă încălzirea în pardoseală, în pereți sau în tavan. De asemenea, se pot instala și pompe de refiltrare a aerului pentru un aer fără alergeni și alte surse de poluare.

Iluminat inteligent

De asemenea, atât pentru design, dar și pentru economisirea energiei electrice, pentru casele eco se folosesc corpuri de iluminat inteligente. Adică corpuri care pot fi schimbate în intensitate, culoare, dar și pot fi închise de la distanță în caz că sunt uitate aprinse.

O casă mai veche renovată sau una nouă construită de la zero?

O întrebare care a fost adresată de reporterii alba24.ro celor prezenți la standuri a fost pe ce casă se pretează soluțiile smart. Una veche și care are nevoie de renovări pentru a fi echipată cu soluții alternative? Sau o casă, construcție nouă? Toți cei prezenți au spus că o casă nouă, construită cu materiale moderne este cea mai bună variantă pentru soluțiile smart.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate