Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Casian Lăncrăjan, singurul medic din Alba aflat pe ”Harta binelui în spitalele de stat”, invitat la Radio Alba24

Publicat

Medicul Casian Lăncrăjan, medic primar de obstretică și ginecologie, a fost invitatul jurnalistului Emil Pojar la Radio Alba24.

El se află într-un top 300 neoficial al celor mai buni medici din România, realizat de jurnalistul Alex Nedea, într-un proiect denumit ”Harta binelui în spitalele de stat”, dedicat medicilor buni și spitalelor care tratează bine și fără șpagă pacienții.

Acesta a vorbit cu modestie despre prezența sa în topul medicilor din România, realizat de Recorder pe baza voturilor pacienților, dar și despre sistemul de sănătate și finanțarea clinicilor prin casa de asigurări.

”Orice asigurat din România și orice persoană care plătește contribuții, trebuie să beneficieze echitabil de asigurările medicale și să nu se pună problema condiționării serviciilor medicale.

Când spun condiționare, spun că un asigurat este direcționat într-un singur sens: la spitalele de stat, pentru că majoritatea clinicilor private și majoritatea medicilor care ar dori să mai lucreze cu casa de asigurări, nu mai pot, datorită limitărilor legislative” a spus Casian Lăncrăjan.

De asemenea, a vorbit și despre faptul că mulți medici lucrează și la privat, dar și în spitalele de stat.

Medicul, aflat el însuși în această situație, a declarat că ”având în vedere deficitul de medici din România, nu cred că în viitorul apropiat se va ajunge la o condiționare, iar dacă se va ajunge, majoritatea medicilor vor renunța la sistemul de stat”.

Acest lucru, mai consideră medicul, va fi în defavoarea pacienților și vorbit despre tarifele foarte mici decontate de casa de asigurări.

”Gândiți-vă că o consultație la un medic specialist este 47 de lei. Cu 47 de lei, nu poți să oferi servicii medicale, dar noi încercăm pe rulaj… știți cum? O specialitate care merge mai bine, o ține pe o specialitate care merge mai rău” a spus Casian Lăncrăjan.

Medicul a mai vorbit și despre natalitate și despre faptul că România este în topul nașterilor la mame minore. El a spus că acest lucru e cauzat de lipsa de educație.

Printre subiectele abordate, au mai fost cele legate de finanțarea sistemului și de faptul că, deși sunt multe spitale renovate, nu sunt suficienți medici.

”Erau știri că s-au cumpărat computere tomograf și stăteau în cutii până le-a expirat garanția pentru că nu se puteau monta, nu se puteau folosi și nu erau medici. Păi când faci un lucru… Sunt spitale în județul Alba, le putem enumera, sunt renovate și nu au medici” a declarat acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihaela

    vineri, 14.07.2023 at 22:25

    Felicitări domnului doctor pentru profesionalismul, corectitudinea dar și amabilitatea de care da dovada la ambele locuri de munca, și la Spitalul Municipal Sebes și la Clinica dânsului.
    Ne bucuram ca avem astfel de medici cu comportament exemplar și în Alba Iulia.
    Va mulțumim și va dorim sănătate și spor în toate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax