Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: „Căsuța cu povești muzicale”, spectacol pentru copii, în Piața Cetății din Alba Iulia. PROGRAMUL de sâmbătă de la Sărbătoarea Muzicii 2017

Publicat

6 Sărbătoarea Muzicii 2017 a continuat sâmbătă dimineața, la Alba Iulia, cu programul pentru copii „Căsuța cu povești muzicale”. Cei mici au putut urmări pe scena din Piața Cetății spectacolele „Fata Babei și Fata Moșneagului”, „Motanul Încălțat” și „Peter Pan”.

„Căsuța cu povești muzicale” a oferit ocazia copiilor să se bucure de un spectacol bine gândit și regizat, cu actori îmbrăcați în costume clasice și decoruri frumos costruite. Spectacolul a prezentat fragmente din 3 opere pentru copii (Fata Babei și Fata Moșneagului, Motanul Încălțat, Peter Pan), a căror partitură este semnată de compozitori români.

Personajele și moderatorul au interacționat permanent cu copiii, ajutându-i prin joc să asimileze noțiuni interesante din literatură, istoria muzicii clasice românești, dans, canto și regie.

La sfârșitul fiecărui fragment copiii au fost încurajați să împărtășească învățămintele cu care au rămas și au aflat curiozități despre compozitor, contextul istoric, epocă și stilul în care au fost scrise lucrările și informații despre lumea artiștilor precum tipurile de voci, machiaj, costume și mici bucăți de coregrafie.

Ziua de sâmbătă va continua, de la ora 18.00, cu “Tago în cetate” (Analia Selis, Răzvan Suma, Mariano Castro, Omar Massa și Rafael Butaru).

De la ora 20.00, pe scena din Piața Cetății va avea loc “Valsul secolului” cu Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat a Republicii Moldova și participarea extraordinară a compozitorului “Eugen Doga”.

Vezi și LIVE-VIDEO Sărbătoarea Muzicii 2017, la Alba Iulia: „Ciocârlia reloaded”, cu Ovidiu Lipan Țăndărică, Mircea Baniciu și Cvartetul Amadeus

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax