Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cât de pregătite sunt pârtiile de la Șureanu, la începutul anului. Drumul este practicabil până la con, parcarea lărgită

Publicat

Administratorii contului ”Pârtiile Domeniul Șureanu (Oașa)” au postat pe Instagram o filmare din dronă care arată cum se prezintă zona, la începutul anului. 

Din imagini se poate observa că drumul este practicabil până la con, iar parcarea a fost lărgită mult. 

Sezonul de schi este deschis încă de la jumătatea lui decembrie, iar zăpadă este din abundență.

Pârtiile, situate la o altitudine medie de peste 1.800 de metri, beneficiază de zăpadă naturală și nu există tunuri de zăpadă (altitudine minimă – 1.650 de metri, altitudine maximă 2.010 metri).

Accesul spre pârtii se face pe ruta Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C – Transalpina), apoi la dreapta spre mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704).

Distanță față de Sebeș este de 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 ore, în condiții de iarnă. Se poate ajunge și dinspre Sibiu, prin Jina și ulterior pe Transalpina.

Drumul forestier de la Lacul Oașa până la Domeniul Schiabil Șureanu, în lungime de 18 kilometri, este întreținut de proprietarii cabanelor din zonă și este menținut practicabil în timpul sezonului.

Pot însă apărea probleme serioase pe anumite porțiuni înguste, acolo unde pot apărea blocaje la urcare și la coborâre.

Informații utile:

Autoturismele trebuie să fie echipate pentru iarnă, să aibă cauciucuri de sezon, dar și lanțuri. Parcarea se poate face în zona primelor construcții de la baza pârtiilor sau mai jos cu 2 kilometri, în Poarta Raiului, unde există și posibilități de cazare.

Lungimea totală a pârtiilor ajunge la 12 kilometri, deservite de 3 instalații de transport pe cablu: 2 teleschiuri și un telescaun.

  • Webcam: https://schi-sureanu.ro/#
  • Nocturnă: nu
  • Pârtii pentru sănii: da
  • Semnal mobil: Vodafone, Orange, Telekom, Digi Mobil

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Alin

    miercuri, 05.01.2022 at 20:55

    Orange are semnal foarte bun, mult peste Vodafone, s-a instalat o antena la începutul lunii Noiembrie, poate vreți sa verificați si sa corectați stirea.

  2. Catalin

    luni, 10.01.2022 at 15:59

    Bună ziua! Am fost acolo în urma cu 1 saptamana. Partii frumoase, peisaje minunate, dar cam atat. „Drumul forestier de la Lacul Oașa până la Domeniul Schiabil Șureanu, în lungime de 18 kilometri, este întreținut de proprietarii cabanelor din zonă și este menținut practicabil în timpul sezonului” este o poveste. Primii 5 km sunt cei mai prosti 5 km pe care am circulat vreodată. Cred ca în orice alta tara europeana, nu doar ca drumul ar fi fost asfaltat, dar s-ar fi identificat o soluție pentru deschiderea unei cai suplimentare de acces. Tinand cont de anul inaugurarii domeniului, putem spune ca nepăsarea se apropie de vârstă majoratului, iar absolut toată lumea (ii știm toti) arata cu degetul către altcineva decât propria persoana. Am folosit lanțuri de zăpadă, nu am cauzat blocaje, dar, FATALITATE, am rămas împotmolit în parcare. Parcare pe care o plătești. Scările metalice care asigura accesul la teleschi Curmatura erau pline de gheata – locul perfect de rupere a gatului; dar, deh, scările se urca gratis. Ajunși la casa de bilete, alta surpriza: POS ul era nefuncțional. Traseul telescaunului nu se pregătește, asa cum ar fi normal, inainte de începerea unei noi zile, astfel ca făgașele formate în zilele mai calde dau bătăi de cap turiștilor în zilele mai reci.
    Chiar cred ca lucrurile ar putea fi îmbunătățite, singura condiție fiind sa încercăm sa ieșim din letargie.
    Toate cele bune!

  3. Anuf

    luni, 10.01.2022 at 16:28

    Drum „impecabil” îți rupi mașina de la baraj până în Poarta Raiului. Nu merită

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate