Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cătălin Predoiu, Monica Macovei şi Alexandru Nazare, la Alba Iulia. Declaraţii politice la întâlnirea cu primarii și liderii PDL din judeţ

Publicat

Înainte de începerea campaniei electorale a alegerilor europarlamentare, candidatul PDL Monica Macovei a venit, vineri, la Alba Iulia. La Sala de Conferințe a Hotelului Medieval s-a desfăşurat o întâlnire cu primarii şi liderii PDL din judeţ.

La eveniment au participat şi Cătălin Predoiu și Alexandru Nazare, alături de lideri locali ai PDL – Mircea Hava, Alexandru Pereş, Ion Dumitrel.

„Dreapta trebuie să fie unită. În ceea ce mă priveşte pe mine, PNL nu este un partid de dreapta. În acest moment, PNL condus de Crin Antonescu şi de mulţi alţii de acolo nu este un partid de dreapta. Nu intră în această coaliţie ca să facă o dreaptă fie prin fuziune, fie printr-o alianţă”, a declarat Monica Macovei în cadrul întâlnirii.

„PNL să facă o penitenţă, să îşi ceară iertare, să dea dovezi că a greşit să facă nişte schimbări în partid. Până atunci este un partid care încalcă legea, un partid de stânga în sensul nepromovării sectorului privat, în sensul încălcării legii”, a mai adăugat Macovei.

Cătălin Predoiu a spus că o unificare a dreptei după alegerile europarlamentare presupune „nu o fuziune, ci o coordonare a acţiunilor politice ale partidelor de pe partea dreaptă”. Candidatul la prezidenţiale a spus că o astfel de convergenţă se va putea vedea într-un proiect pentru România care să includă un candidat unic pentru alegerile din noiembrie, dar şi un viitor program de guvernare, care să înlăture „efectele catastrofei USL şi a guvernării de acum, la fel de dezastroase”.

În ceea ce priveşte recentele anchetări ale DNA ale baronilor din PSD, Monica Macovei a declarat că „atunci când eşti la putere comiţi acte de corupţie”.

La europarlamentarele din 25 mai, Monica Macovei a spus că „PSD se pregăteşte să fraudeze alegerile, că altfel nu îl punea premierul tot pe Dragnea, care este judecat pentru fraudă la alegeri”.

Lista PDL la Europarlamentare a fost depusă la Biroul Electoral Central în data de 23 martie. Este deschisă de Theodor Stolojan (europarlamentar), urmat de Monica Macovei (europarlamentar, fost procuror şi avocat), Traian Ungureanu (europarlamentar), Marian-Jean Marinescu (europarlamentar), Daniel Buda (liderul PDL Cluj), Orest Onofrei (senator, fost membru PNL, fost membru PNŢCD, fost prefect de Suceava), Dragoș David (prim vice-preşedinte PDL Brașov, europarlamentar până în 2009), Iustin Cionca (Arad, fost deputat), Mihai Apostolache, Gabriela Montoiu (şefa OF PDL Bistriţa-Năsăud), Mircea Hava (primarul Alba Iuliei, preşedinte PDL Alba), Sorin Moldovan, Mihăiţă Bojin, George Scripcaru (primar Brașov), Gheorghe Falcă (primarul Aradului), Dorin Florea (primarul orașului Târgu Mureș).

Pe locul 11 al listei se află primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. Într-o conferință de presă, acesta a precizat că PDL mizează pe un procent de 20% la nivel național, iar în județul Alba la peste 40%, ceea ce înseamnă că primele 6-7 locuri de pe liste vor fi eligibile.

Lista PDL are în total 42 de candidaţi la europarlamentare. Aceştia au fost prezentaţi oficial în 30 martie, la Bucureşti, în cadrul unui eveniment organizat de PDL, iar în această perioadă candidații fac vizite în mai multe orașe din țară pentru lansarea candidaților.

Fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, despre proiectul Autostrăzii Sebeş-Turda

Vicepreşedintele PDL, deputatul Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor, s-a referit la Alba Iulia şi la proiectul Autostrăzii Sebeş-Turda. A declarat că i-a cerut premierului Victor Ponta să trimită proiectul la Bruxelles, pentru finanţare.

„În momentul de faţă nu există finanţare. Au făcut o licitaţie nu au semnat acele contracte, dar sunt nişte pericole atâta timp cât nu ai proiectul aprobat la Bruxelles nu îţi vine niciun ban” a declarat Nazare. Susţine că este foarte posibil să se piardă banii de la UE pentru Autostrada Sebeş – Turda, iar dacă se va începe fără fonduri europene banii trebuie alocaţi de Guvern.

În cazul în care contractele s-ar semna curând, „acestea s-ar termina undeva în primăvara lui 2016 şi noi ştim că numai până în decembrie 2015 mai avem bani al dispoziţie” a mai spus fostul ministru al Transpoturilor.

Alexandru Nazare a spus că nu înţelege de ce licitaţiile pentru cele patru loturi de la autostrada Sebeş – Turda au durat atât de mult şi consideră că în momentul de faţă „trebuie chemaţi constructorii, purtată o negociere pentru încadrarea în termenul 31 decembrie 2015”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax